Thomas Norland, kompetansesjef i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

– God satsing på fagskoler i forslag til statsbudsjett

Entreprenørforeningen – Bygg og anlegg (EBA) er godt fornøyd med at det i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025 er lagt opp til å opprette 1.000 nye studieplasser ved norske fagskoler, hvorav 100 av dem er øremerket Industrifagskolen.

Publisert

– Regjeringen vil bevilge 60,8 millioner kroner til formålet. I tillegg kommer 25 millioner kroner til forskning på høyere yrkesfaglig utdanning og fag – og yrkesopplæring, skriver EBA i en pressemelding.

– Fagskolene er viktig for å utdanne den arbeidskraften vi absolutt trenger mer av i årene framover, derfor er det gledelig at det legges opp å utvide antall studieplasser på fagskolene, sier Thomas Norland, kompetansesjef i EBA, i meldingen.

Han peker på at regjeringen i budsjettforslaget viser til at fagskolene spiller en nøkkelrolle i det norske samfunnet, og at de leverer kompetanse som næringslivet etterspør og gir folk i hele landet mulighet til å kvalifisere seg til et arbeidsliv i stadig endring.

– EBA jobber hver eneste dag for å økt rekruttering til bygge- og anleggsnæringen og påvirke at utdanningene leverer riktig kompetanse. Da er det viktig å ha fagskolene med på laget, sier Norland videre.

Den toårige utdanningen på fagskolene er delt i enheter på et halvt år.

– Utdanningen nærmer seg ingeniørstudiet i innhold, men er mer praktisk rettet. Linjen for bygg- og anleggsfagene i fagskolen gir tekniker- og mellomlederkompetanse som entreprenørbedriftene har bruk for. Den kan gi mestertittel i tillegg, skriver EBA.

Regjeringen sier også at fylkeskommunene i fordelingen av de nye studieplassene skal prioritere tekniske fag, helse- og velferdsfag og fag som er særlig viktige for det grønne skiftet. Samtidig skal 100 av de nye studieplassene skal gå til utdanningstilbud innenfor industri- og byggrelaterte fag gjennom ordningen Industrifagskulen.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

Powered by Labrador CMS