RIF har nå etablert en hurtigarbeidende KI-komité. Foto: RIF
RIF har nå etablert en hurtigarbeidende KI-komité. Foto: RIF

RIF etablerer hurtigarbeidende KI-komité

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) etablerer nå av en hurtigarbeidende KI-komité.

Publisert

– Denne satsningen markerer et betydelig skritt for RIF og rådgiverbransjen i Norge, ettersom ny teknologi og kunstig intelligens (KI) settes høyt på agendaen for fremtidig utvikling og innovasjon, skriver foreningen i en pressemelding.

De peker på at den nyopprettede KI-komiteen skal være et sentralt organ for å styrke samarbeidet innen bransjen og med eksterne aktører.

– Vårt mål er at RIF skal bidra til at bransjen kan utnytte potensialet i KI til det fulle, og å sette en standard for hvordan rådgiverbransjen kan lede an i arbeidet med å bli mer datadrevet og bruke ny teknologi for å løse komplekse samfunnsutfordringer og sikre økt bærekraft for både kunde, bruker og samfunnet, sier RIFs administrende direktør, Liv Kari Skudal Hansteen, i meldingen.

KI-komiteen planlegger flere besøk og aktiviteter i tiden fremover for å bygge videre på samarbeidsmulighetene. Dette vil inkludere møter med bedrifter, forskningsmiljøer og offentlige instanser, der man skal diskutere og utvikle løsninger som fremmer en bærekraftig og ansvarlig bruk av KI.

– Dette arbeidet er veldig givende og høyst relevant. Vi må vise den brede kompetansen vi besitter og hvordan vi bruker teknologi i dag for å forsterke den ytterligere. Når vi samler inn KI-eksemplene på tvers av medlemsbedriftene så er det rett og slett imponerende hvor mye som er gjort. Nå må vi sørge for at denne kompetansen benyttes når de store samfunnsproblemene skal løses, sier leder av RIFs KI-komite, Thomas Angeltveit i Norconsult, via meldingen.

– RIF ser frem til å se hvordan denne komiteen kan drive frem nye initiativer og prosjekter, og oppfordrer samtidig alle samarbeidspartnere til å bli med på transformasjonen til en mer digital og fremtidsrettet rådgiverbransje, sier Skudal Hansteen.

Powered by Labrador CMS