Administrerende direktør Birgit Farstad Larsen i COWI.

Økt lønnsomhet i COWI

I årets første seks måneder økte COWI globalt sin lønnsomhet fra 4,8 til 7,0 prosent, og lønnsomheten i den norske delen vokste også.

Publisert

Omsetningen økte fra 6.074 til 6.717 millioner norske kroner i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor. I samme periode har driftsresultatet i konsernet steget fra 293 til 468 millioner kroner.

– Resultatene reflekterer at våre kunder fortsetter å investere massivt i den grønne omstillingen og at det er et stort behov for bærekraftige løsninger innen infrastruktur, energi og bygg, sier COWIs finansdirektør Natalie Shaverdian Riise-Knudsen i en pressemelding.

Det danske rådgiverkonsernet rapporterer ikke egne tall for Norge i meldingen, men administrerende direktør Birgit Farstad Larsen i COWI Norge viser til at også den norske delen har vokst.

Her til lands har den organiske veksten i selskapet vært på 7,1 prosent, med en EBIT-margin som endte på 6,1 prosent, står det i meldingen.

– Først og fremst er jeg stolt av alt arbeidet og dedikasjon som våre kollegaer har lagt ned over tid. Vi har vært gjennom en omfattende transformasjon også her i Norge, hvor vi blant annet foretok endringer i toppledelsen samt kontor- og organisasjonsstrukturen. Nylig gikk vi "live" på vår nye forretningsmodell, og det er gledelig å se at endringene gir effekter, sier Larsen i meldingen.

– Fremover skal vi bedre utnytte kraften som ligger i organisasjonen både nasjonalt og internasjonalt, gjennom å være enda tettere på kundenes behov og ved å investere mer i innovasjon, digitalisering og bærekraft, legger hun til.

Powered by Labrador CMS