Prosjektet i Grubbegata ligger sentralt ved Stortorvet i Oslo sentrum, og er en del av reguleringen for regjeringskvartalet. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Rehabiliterer og bygger ut ved Stortorvet i Oslo

Betonmast Oslo har inngått avtale med Arbeidsmandsforbundets hus om rehabilitering og utvidelse av et kontorbygg i Grubbegata i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten er en samspillsentreprise og har en verdi på om lag 146 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding tirsdag.

Prosjektet gjelder et tilbygg på omtrent 1.900 kvadratmeter fra femte til niende etasje i Grubbegata 4-6. Eksisterende areal på omtrent 4.100 kvadratmeter skal samtidig rehabiliteres, heter det i pressemeldingen.

Bygget skal blant annet huse Norsk Arbeidsmandsforbund. I tillegg skal det være utadrettet virksomhet på gateplan. Bygget skal Breeam-sertifiseres til karakteren Very Good Bespoke, skriver Betonmast.

– Betonmast har svært god erfaring fra samspill- og rehabiliteringsprosjekter sentralt i Oslo. Dette prosjektet passer godt med vår opparbeidede kompetanse på komplisert tilbygg og rehabilitering sentralt i travle sentrumsgater. Vi ser frem til å fortsette det nære samarbeidet vi og oppdragsgiver har påbegynt om dette spennende prosjektet, sier daglig leder Stine Aa. Pedersen i Betonmast Oslo.

Niklai Kobberdal (fra venstre) og Vegard Kobberdal i BOAS Eiendom på vegne av Arbeidsmandsforbundets hus AS og Stine Aa. Pedersen og Jon Inge Tveitehaug fra Betonmast Oslo. Foto: Betonmast
Bygget skal Breeam-sertifiseres til karakteren Very Good Bespoke. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter
Prosjektet i Grubbegata ligger sentralt ved Stortorvet i Oslo sentrum, og er en del av reguleringen for regjeringskvartalet. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

– Dette er et ambisiøst prosjekt som kombinerer moderne arkitektur, bærekraftige løsninger og fleksible arbeidsområder. Gjennom kontinuerlig og tett samarbeid med alle involverte parter, fra arkitekter til entreprenør, løses komplekse prosesser og utfordringer effektivt, uttaler Vegard Kobberdal i BOAS Eiendom på vegne av Arbeidsmandsforbundets huSs AS.

Prosjektet er utviklet i en samspillsfase. Rivearbeider er påbegynt, og ferdigstillelse er satt til fjerde kvartal 2025.

Powered by Labrador CMS