Anders Buchardt (fra venstre) gjestet Byggeplassen med Frode Aga og Arve Brekkhus. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: Går aldri ut på anbud og spør aldri to entreprenører om pris

Anders Buchardts entreprerisekontrakter teller fem sider og han skyr advokater i byggeprosjektene. 

Publisert Sist oppdatert

Buchardt-selskapet Alpinco kjøpte nylig Oppdal skisenter. I den siste episoden av podkasten Byggeplassen forteller eiendomsinvestor Anders Buchardt om oppkjøpet og hva de tenker om den videre utviklingen av skidestinasjonen.

Samtidig forteller han om hvilken strategi eiendomsselskapet AB Invest har når de skal utvikle eiendommer sammen med entreprenører. Entreprisekontraktene er på fem sider, utenom tegninger, og han sverger til entreprenører der han vet samarbeidet flyter godt. 

– Vi går aldri ut på anbud. Vi spør aldri to konkurrenter om pris. Vi går til den vi har mest lyst til å samarbeide med, og som vi har mest lyst til at skal bygge for oss og levere til oss. Og så har vi jo en viss oppfatning av hva vi mener det bør koste. Hvis vi klarer å bli enige om den prisen, eller noe i nærheten, så går vi for den entreprenøren, sier Anders Buchardt.

Han sier den måten å jobbe har vært den mest effektive og rasjonelle i deres eiendomsprosjekter.

– Vi vet hva vi får, og så er vi veldig trygge på at det ikke blir noen konflikter underveis.

– Dere har ikke havnet i noen rettssaker?

– Aldri. Og vi bruker aldri advokat, sier han og kommer inn på hvorfor de skyr advokater i prosjektene sine.

– For det første, advokater er jo latterlig dyrere. Vi er opptatt av å ikke bruke penger på unødvendige ting. Og så lenge vi har en motpart vi stoler på, trenger vi ikke å bruke penger på advokat, sier Buchardt.

 

Powered by Labrador CMS