Bravida trekker seg fra sykehusutbygging i Stavanger – saksøker helseforetaket

Entreprenørgiganten Bravida tar Helse Stavanger til retten for en rekke forhold i byggingen av nye Stavanger universitetssjukehus.

Publisert

Bravida sier de har rundt 250 millioner kroner utestående og mener det har vært uforsvarlige endringer av prosjektet underveis, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet har vært engasjert i fase en av utbyggingen av nye Stavanger universitetssjukehus, eller Nye SUS, som prosjektet heter. Dette arbeidet er de stort sett ferdige med i løpet av oktober.

Men Bravida vil ikke lenger søke på flere oppdrag i prosjektet. Istedenfor blir det en tre måneder lang sivilsak mot Helse Stavanger i Sør-Rogaland tingrett neste år.

Bravida har i sitt prosesskriv til retten uttrykt hvordan endrede krav fra byggeledelsen underveis i arbeidet har ført til store ekstrautgifter for dem.

Helse Stavanger mener Bravida har fremmet uberettigede krav.

– Som offentlig foretak forvalter vi fellesskapets midler, og med det oppfatter vi at det følger et ansvar for å avvise krav vi mener er uberettigede, sier prosjektdirektør Kari Gro Johanson til Aftenbladet.

Powered by Labrador CMS