Illustrasjon: ALT.arkitektur /3D Estate

Her vil de bygge over 1.300 boliger

Bystyret i Fredrikstad har i dag vedtatt detaljregulering for det tidligere verftsområdet FMV Vest. To store utbyggere planlegger å utvikle området over 20 år.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Jotne Eiendom og Selvaag Bolig i en pressemelding denne uken.

FMV Vest skal utvikles av Jotne Eiendom og Selvaag Bolig, som planlegger å bygge over 1.300 boliger og 70.000 kvadratmeter næringsbygg.

Hele det gamle verftsområdet blir, ifølge pressemeldingen, en utvidelse av Fredrikstad sentrum og vil få betydelig innslag av blant annet butikker, restauranter og kultur, hotell, marina og mobilitetshus med plass til 500 biler og 500 sykler. I tillegg skal viktige elementer av historisk betydning fra verftstiden bevares, skriver utbyggerne.

De regner med at salget av de første boligene vil starte i 2025, og at utviklingen av området kan ta om lag 20 år.

Illustrasjon: ALT.arkitektur /3D Estate
Illustrasjon: ALT.arkitektur /3D Estate
Illustrasjon: ALT.arkitektur /3D Estate

Jotne Eiendom kjøpte en stor del av det gamle verftsområdet til tidligere Fredrikstad Mekaniske Verksted (FMV) av Kværner i 1998. Selskapet har gjennom mange år, i samarbeid med Fredrikstad kommune, utviklet en stor og omfattende detaljreguleringsplan for størstedelen av eiendommen.

– Oss bekjent er dette en av de største detaljreguleringene i Norge, og det gir en stor trygghet og forutsigbarhet for den videre fremdriften. Vi ønsker å takke Fredrikstad kommune for det gode samarbeidet hittil og gleder oss nå til fortsettelsen. Vi skal bygge en ny bydel som hele byen skal bli stolt av, sier administrerende direktør Jon Eirik Sørensen i Jotne Eiendom.

Jotne har inngått samarbeid med Selvaag Bolig ASA som i et 50/50 eid utbyggingsselskap skal gjennomføre utbygging av boligene i prosjektet.

– Dette er et stort sentrumsområde med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Vi er stolte av å ha fått en rolle i dette unike prosjektet, og ser frem til å bidra med vår bolig- og byutviklingskompetanse. Boliger er et viktig element i all byutvikling. Vi skal bygge hjem for mennesker i alle aldre og livssituasjoner og kommer til å prioritere kvalitet i alle ledd, sier Selvaag Boligs prosjektsjef Bjørn Andersen i pressemeldingen.

All øvrig utvikling og bygging skal gjennomføres av Jotne alene eller i samarbeid med andre aktører. Også Østfold Fylkeskommune og Fredrikstad kommune har kjøpt tomter i området. Disse er regulert til bygging av ny videregående skole og byarena/ishall, heter det i pressemeldingen.

ALT.arkitektur er arkitekt på prosjektet.

 

Powered by Labrador CMS