Direktør for analyse i Veidekke, Kristoffer Eide Hoen (fra venstre) og bransjeleder Henning Dalsegg for bygg og anlegg i rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO gjestet Byggeplassen med Frode Aga og Christian Aarhus. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Podkast: – At bunnen er forbi, det virker rimelig klart

Hvordan blir markedet i 2025? Eksperter ser tegn til bedring. 

Publisert Sist oppdatert

Direktør for analyse i Veidekke, Kristoffer Eide Hoen og bransjeleder i BDO for bygg og anlegg, Henning Dalsegg, er gjester i den siste utgaven av podkasten Byggeplassen. 

Både BDO og Veidekke har nylig presentert sine markedsanalyser for 2025. 

Veidekke melder i sin rapport om en nedgang i byggemarkedet. Samtidig er det tegn til endring. 

– Dere melder om en nedgang i byggemarkedet, men tolker vi det riktig hvis vi sier at det er i ferd med å snu?

– Jeg tenker det er en fin tolkning. Den nedgangen vi ser nå, er en varslet nedgang. Det skyldes jo forhold i makroøkonomien med renteoppgang og høy inflasjon for et par år siden. Så det er når nedgangen i igangsetting vi har sett nå slår inn i aktiviteten, at nedgangen kommer, svarer Kristoffer Eide Hoen. 

– Hvorfor tror dere det snur?

– Det er nettopp av samme årsak som vi nå ser nedgang. Så er det tidlige varsler i makroøkonomien. Det er forhåpentligvis en rentenedgang som også kommer til Norge i 2025, som varsler om at dette kan snu. Vi skal ikke overdrive det vi har sett så langt, og det er byggsiden vi snakker om nå, men at bunnen er forbi, det virker rimelig klart- Makrobildet og all erfaring tyder på at vi ser litt bedring, uten av vi overdriver optimismen enda, sier Hoen.

Han får støtte av Henning Dalsegg, bransjeleder for bygg og anleggsbransjen i BDO.

– Jeg deler mye av det Kristoffer sier, at vi ser litt lysning i tunnelen her nå. Iallfall når vi kommer ut i siste halvdel av 2025, sier han.

Du kan høre mer om markedsrapportene og hva de to ekspertene mener om bransjeutviklingen i 2025 i podkasten. 

Powered by Labrador CMS