Togpassasjerene på Rørosbanen må fra mandag belage seg på færre avganger og buss for tog som erstatning for avganger som blir kansellert. Foto: Terje Pedersen / NTB
Togpassasjerene på Rørosbanen må fra mandag belage seg på færre avganger og buss for tog som erstatning for avganger som blir kansellert.

Jernbanedirektoratet gir godstrafikk prioritet på Rørosbanen – persontrafikken må vike

Fra mandag reduserer Jernbanedirektoratet antall persontog mellom Hamar og Røros fra seks til to daglige avganger hver vei. Antall godstog øker tilsvarende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dovrebanen er stengt, og derfor har Jernbanedirektoratet besluttet å gi godstrafikken prioritet på Rørosbanen.

En konsekvens av er at togpassasjerene på Rørosbanen belage seg på færre avganger og buss for tog som erstatning for avgangene som blir kansellert.

– Vi har stor forståelse for at dette er frustrerende for alle de som foretrekker å reise med toget. Det er enklere og bedre å frakte personer med buss for tog enn å flytte store mengder gods over på andre transportformer, og vi må prioritere det som er best for samfunnet, sier avdelingsdirektør Erik Lund i Jernbanedirektoratet.

Jernbanedirektoratet, Bane Nor og SJ kom fram til den nye planen.

Den innebærer tredobling av antall godstog som frakter varer langs Rørosbanen. Økning tilsvarer om lag 220 trailere daglig.

Powered by Labrador CMS