Miljøprosjekt: Skal automatisere utslippskalkyler i byggeprosjekter

Fonn har sikret seg en innovasjonskontrakt fra Innovasjon Norge. Tilskuddet skal gå til et miljøprosjekt der målet er å automatisere nøyaktige utslippskalkyler i byggeprosjekter ved å bruke EPD-data.

Publisert

Det opplyser Fonn i en pressemelding.

Med smart teknologi og automatisering av prosesser skal bærekraftsrapporteringen bli enklere, spesielt for små bedrifter som mangler ekstra ressurser til dette, skriver Fonn i meldingen.

Fonn har spesialisert seg på et digitalt samhandlingsverktøy for byggenæringen som ifølge selskapet effektiviserer og koordinerer kommunikasjon, dokumentasjon og samarbeid i byggeprosjekter.

Fonn mener det er utfordrende for små og mellomstore prosjekter å holde tritt med nye krav til energieffektivisering og miljørapportering

Ved bruk av OCR-teknologi og skanning med Fonn-appen kan entreprenører innhente informasjon om materialer som ankommer byggeplassen.

Materialdataene som blir innhentet for prosjektet på byggeplassen blir automatisk lagret og vil danne grunnlaget for bærekraftsrapportering og utslippskalkyler. Ved å overføre EPD-data fra materialer, blir utslippskalkylene nøyaktige og gir et realistisk bilde av byggets karbonavtrykk, basert på faktisk brukte materialer i stedet for estimater, skriver Fonn i meldingen.

Fonn vil gjennomføre flere pilotprosjekter i samarbeid med en av Norges største aktører i byggebransjen. Målet er å optimalisere løsningen før den lanseres for en større gruppe, står det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS