Christian Hope i Energy Control (fra venstre), Steinar Byberg Hansen i Enebakk Kommune og Henrik Kirkeby Wara i Enebakk Kommune. Foto: Energy Control

Slik håper kommunen å redusere energi­forbruket med 30 prosent

Enebakk kommune tar i bruk trådløs eiendomsteknologi for å styre kommunale bygg. Slik håper de å bruke opptil 30 prosent mindre energi til oppvarming og ventilasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver eiendomsteknologiselskapet Energy Control i en pressemelding.

– Med den nye teknologien har vi indikasjoner på at vi kan oppnå en energireduksjon på opp mot 30 prosent. Sensorene fanger også opp informasjon fra lufta fra ventilasjonssystemet, slik at vi kan kartlegge inneklimaet hele døgnet, sier arbeidsleder med ansvar for brann og energi i Enebakk kommune, Henrik Kirkeby Wara.

– Vi har mange bygg som ikke fungerer helt som de burde. Ambisjonen er at vi ved å ta i bruk trådløse sensorer ikke bare skal hente data og bli bedre kjent med byggene våre, men også at den nye teknologien skal hjelpe oss med å styre byggene våre bedre, sier Wara.

Rammeavtalen Enebakk kommune har signert med Energy Control, innebærer i første omgang eiendomsteknologi til ett skolebygg, ett kontorbygg, én barnehage og én brannstasjon.

– Vi ønsker å bruke disse byggene for å høste erfaringer som vi på et senere tidspunkt kan bruke i andre av våre bygg, sier innkjøpsansvarlig i kommunen, Steinar Byberg Hansen.

Administrerende direktør Tommy Hagenes i Energy Control sier i en epost til Byggeindustrien at avtalesummen ikke er åpen, men at det skal dreie seg om et millionbeløp.

Powered by Labrador CMS