Øistein Gamst Sandlie blir ny konserndirektør for forvaltning og rådgivning i OBOS. Foto: Hampus Lundgren
Øistein Gamst Sandlie blir ny konserndirektør for forvaltning og rådgivning i OBOS. Foto: Hampus Lundgren

Gjør endringer i konsern­ledelsen i OBOS

OBOS gjør nå endringer i ledelsen. Morten Aagenæs går ut av konsernledelsen og Øistein Gamst Sandlie overtar som konserndirektør for divisjon forvaltning og rådgivning i OBOS. Sandlie kommer fra jobben som administrerende direktør i OBOS-banken.

Morten Aagenæs går 1. november i år ut av konsernledelsen i OBOS etter mer enn 20 år som leder for divisjon forvaltning og rådgivning. I løpet av denne tiden har OBOS vokst til å bli en av Nordens største eiendomsforvaltere med 285 000 boliger og 5 400 boligselskap til forvaltning. 

– Først vil jeg rette en stor takk til Morten Aagenæs for innsatsen han har lagt ned for OBOS gjennom en årrekke. Under Mortens ledelse har OBOS har gjort betydelige investeringer i teknologi, og OBOS har utviklet seg til å bli en av de største og mest innovative IT-virksomhetene i proptech-verdenen, med løsninger som digitale nøkler, On Property, Diils, Styrerommet og Vibbo, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

Overtar 

Øistein Gamst Sandlie, som de siste tre årene har ledet OBOS-banken, overtar ansvaret for divisjonen etter Aagenæs.

– Vår forvaltningsvirksomhet og OBOS-banken har sterke synergier og det er en styrke for selskapet at vi kan hente dyktige toppledere fra egne rekker. Øistein har gjort en formidabel jobb med banken de senere årene, en erfaring som blir svært viktig når området forvaltning og rådgivning med et stadig voksende antall boligselskaper skal videreutvikles, sier Siraj videre.

– Forvaltning og rådgivning er sterkt knyttet til OBOS-banken gjennom finansiering av boligselskaper. Samspillet mellom kunder, mennesker og teknologi vil fremover utvikle seg. Som den ledende aktøren i bransjen er det viktig at OBOS fortsatt sitter i førersetet. Jeg gleder meg til å starte i ny jobb og bygge videre på det som er skapt av verdier av min forgjenger, sier Sandlie.

Tore Weldingh blir ny administrerende direktør i OBOS-banken. Foto: OBOS
Tore Weldingh blir ny administrerende direktør i OBOS-banken. Foto: OBOS

Ny sjef i OBOS-banken 

Tore Weldingh er ansatt som ny administrerende direktør i OBOS-banken fra 1. november.

Tore Weldingh har vært ansatt i banken siden 2015 og har vært CFO og daglig leder for datterselskapet OBOS Boligkreditt siden 2018. Han er utdannet økonom/revisor og har en MBA med spesialisering i finans, samt utdanning fra Luftforsvaret.

– Det er viktig for styret at ny administrerende direktør kan videreføre bankens gode utvikling og sikre forståelsen av bankens viktige rolle i OBOS-konsernet for finansiering av boligselskaper og medlemmers boligkjøp, samtidig som banken skal gi et attraktivt dagligbanktilbud til kundene, sier styreleder Ingrid Tjønneland i meldingen.

– Jeg er glad for at styret og eier ønsker at jeg leder banken videre. OBOS-banken leverer enkle og konkurransedyktige banktjenester til fornøyde kunder, enten det er boligselskaper eller medlemmer. Vi har opplevd sterk kundevekst og god avkastning de senere årene, og mitt mandat er å fortsette med det vi gjør bra i dag. Jeg ser frem til å jobbe videre med en fenomenalt dyktig gjeng ansatte og at det er stadig flere kunder som vil bli med på laget, sier Weldingh.

Powered by Labrador CMS