Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Regionale forskjeller i boligprisene i tredje kvartal

– Eiendom Norges regionsrapporter for tredje kvartal 2024 viser regionale forskjeller i boligmarkedet. Det er en nedgang i storparten av områdene, men i Rogaland er det annerledes. Her er det oppgang, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Publisert

Eiendom Norge presenterer tirsdag sin boligprisstatistikk for tredje kvartal 2024 i fem regionsrapporter henholdsvis Østlandet, Vestlandet, Nord-Norge, Agder og Trøndelag. I tillegg publiseres en felles rapport for hele landet.

– Sterkest utvikling i Norge i tredje kvartal hadde Lindesnes (+4,0 prosent), Hammerfest (+3,6 prosent), Bamble i Telemark (+3,4 prosent), Stavanger Nord (+2,9 prosent) og Notodden (+2,9 prosent), sier Lauridsen

– Svakest utvikling hadde Ås i Akershus (-4,2 prosent), Vestby i Akershus (-3,9 prosent), Rana i Nordland (-3,7 prosent) og Kinn i Vestland (-3,5 prosent), legger han til.

Han viser til at den sterkeste utviklingen de siste fire kvartalene var i Stavanger sentrum med en oppgang på 9,7 prosent,

–Stavanger Nord med en oppgang på 9,1 prosent, Lindesnes en oppgang på 8,6 og Stavanger Vest også med en oppgang på 8,6 prosent. Svakest utvikling hadde Rana i Nordland med en nedgang på 5,1 prosent, sier han.

– Blant fylkene har Rogaland sterkest vekst i tredje kvartal på 1,8 prosent. Svakest utvikling i tredje kvartal hadde Nordland med en nedgang på 1,4 prosent i årets tredje kvartal. Den sterke utviklingen i Rogaland fortsetter og spesielt i Stavanger ser vi en 4-kvartals vekst som illustrerer den sterke prisveksten i regionen med hele tre av de fire områdene med sterkest vekst, sier Lauridsen.

– De siste fire kvartalene ser vi store forskjeller på prisutviklingen i hovedstaden. De siste fire kvartalene ser vi en vekst i St. Hanshaugen på 6,2 prosent mot Stovner sin oppgang på 0,9 prosent, påpeker Lauridsen.

Powered by Labrador CMS