Knut Erik Manstad i OBOS (t.v) og Arild Borgersen i Solid Entreprenør undertegner avtalen. Foto: OBOS

De skal bygge for OBOS på Ensjø

OBOS har inngått avtale med Solid Entreprenør om bygging av et nytt boligprosjekt på Ensjø i Oslo.

Publisert

Det går mot bygging av 45 nye leiligheter i Ensjøveien 8, rett ved NRK-tomta. Rammesøknad ble sendt til kommunen i sommer, og nå er det inngått avtale med Solid Entreprenør som skal stå for byggingen gjennom en totalentreprise. Går alt etter planen kan byggingen starte vinteren 2025, uten forhåndssalg, skriver OBOS i en pressemelding.

– Brikkene begynner å falle på plass og med en solid entreprenør på laget er vi klare til å fortsette byggingen av Ensjø. Vi har vært til stede med boligbygging i dette området av byen lenge, og har stor tro på den videre utviklingen. Ensjø er i ferd med å bli et virkelig fint og attraktivt sted, tett på byen og med T-banen i nabolaget, sier administrerende direktør Knut Erik Manstad i OBOS Nye Hjem i meldingen.

Den nye boligprosjektet - som har fått navnet Ensjøkroken blir nabo til det nye OBOS-prosjektet Lumanders Hage med 216 leiligheter. Dette sto ferdig i desember i fjor. På nabotomta kommer Ensjøkroken med 45 to- til fireromsleiligheter med egen balkong og felles takterrasse.

Noen av boligene får også egen utleiedel. Og mange av dem vil bli tilbudt med boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie som gjør det litt lettere å komme seg inn på boligmarkedet. Det er ikke endelig bestemt når de første boligene skal legges ut for salg, men planen er i løpet av første kvartal 2026. Innflytting kan skje høsten samme år hvis alt går etter planen.

– Vi takker OBOS for den fornyede tilliten. Dette er et viktig prosjekt for Solid og Oslo by, i en tid der utbyggerne sliter med å satse og markedet er krevende. OBOS er bevisst sitt samsunnsansvar og tar virkelig sats uten forhåndssalg, noe som imponerer oss, sier Arild Borgersen, daglig leder i Solid Entreprenør i meldingen.

Powered by Labrador CMS