Construction City på Ulven hvor OBOS og en rekke andre selskaper flytter inn neste år.

OBOS Eiendom vinner pris for beste avkastning

OBOS Eiendom har vunnet prisen MSCI European Property Investment Award for beste avkastning på eiendomsporteføljen.

Publisert Sist oppdatert

OBOS Eiendom har vært en gjenganger når utmerkelsen skal deles ut. Selskapet har fått  prisen til sammen tre ganger, sist i 2019, ifølge en pressemelding.

Prisen er tildelt OBOS Eiendom for å ha oppnådd den høyeste totale avkastningen i det norske markedet basert på eiendomsindeksen All Property, målt årlig over tre år fram til desember 2023.

Selskapet hadde i 2021 en avkastning på 10,3 prosent og 6,5 prosent i 2022. I fjor endte det på minus 0,35 prosent. Gjennomsnittet for resten av bransjen var minus 5,7 prosent, ifølge meldingen.

Dette har vært et svært vanskelig år for eiendomsbransjen – med rekordlav avkastning på næringseiendom. Ifølge MSCI er det særlig Oslo-markedet som har drevet indeksen ned.

– Med dette som bakteppe er det gledelig at vi leverer resultater såpass mye over benchmark. Det å vinne prisen tre ganger viser at vi leverer over tid. Vi har oppnådd mye i et svært krevende marked preget av stigende renter og økonomisk usikkerhet, sier Nils M. Bøhler, konserndirektør for næringseiendom i OBOS.

OBOS Eiendom eier totalt nesten 700 000 kvadratmeter næringseiendom. Selskapet har hovedsakelig investert i kjøpesentre, kontorer, industri- og samfunnsbygg.

Powered by Labrador CMS