Hovin skole har en eksisterende bygningsmasse fra 50-, 70- og 90-tallet. Nå skal skolen rehabiliteres og utvides.

Betonmast rehabiliterer og utvider skole

Betonmast Østfold har signert avtale med Indre Østfold kommune om rehabilitering og utvidelse av Hovin skole i Spydeberg.

Publisert

Avtalen er en samspillsentreprise og har en forventet verdi på cirka 250 millioner kroner, uten merverdiavgift, opplyser Betonmast i en pressemelding.

 Prosjektet omfatter rehabilitering av eksisterende skole på 5.200 kvadratmeter, samt tilbygg på 2.200 kvadratmeter. Skolen skal bli en komplett tre-parallell barneskole.

 Det er et mål at skoleanlegget skal bli et attraktivt nærmiljøanlegg/fritidsanlegg som regelmessig blir brukt også utenom skoletiden, står det i meldingen.

 Ifølge Betonmast Østfold har entreprenøren rehabilitert og oppført en rekke skoler de senere årene. Nå er selskapet klar for et nytt skoleprosjekt.

 – Betonmast har omfattende erfaring og kompetanse fra tilsvarende skoleprosjekter, så dette prosjektet passer oss godt. Etter en god samspillprosess ser vi nå frem til å realisere dette viktige prosjektet for lokalmiljøet i Spydeberg, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold.

 Hovin skole er i dag en 2-2,5-parallell barneskole, og skoleanleggets eksisterende bygningsmasse er fra 1950-, 1970- og 1990-tallet. 

Det er et stort behov for utvidelse og rehabilitering. Plassering og utforming av tilbygget har blitt tilpasset utfordrende grunnforhold, skriver Betonmast i meldingen.

 Byggestart er estimert til våren 2025 etter ferdig detaljregulering.

Powered by Labrador CMS