Prosjektleder Lasse Delås, anleggsleder Kjell Magne Kampenes og prosjekteringsleder Kristin Eliassen ser frem til å ta fatt på Hovin skole-prosjektet. Foto: Betonmast
Prosjektleder Lasse Delås, anleggsleder Kjell Magne Kampenes og prosjekteringsleder Kristin Eliassen ser frem til å ta fatt på Hovin skole-prosjektet.

Betonmast Østfold signerte samspillskontrakt for Hovin skole

Betonmast Østfold har signert en samspillsentreprise med Indre Østfold kommune for rehabilitering og utvidelse av Hovin skole i Spydeberg.

Publisert Sist oppdatert

– Hovin skole er en 2-2,5-parallell barneskole, og skoleanleggets eksisterende bygningsmasse er fra 1950-, 1970- og 1990-tallet. Skolen er i dag preget av plassmangel og vedlikeholdsetterslep. Indre Østfold kommune har et mål om å rehabilitere eksisterende skole, bygge en ny parallell, samt en ny flerbrukshall, fremkommer det i en pressemelding. Flerbrukshall/gymsal ligger ikke i prosjektet, og det skal derfor kun estimeres en kostnad for flerbrukshall som kan fremlegges for politisk behandling i fase 1. Eventuell bygging er en opsjon i fase 2.

– Det er et mål at skoleanlegget skal bli et attraktivt nærmiljøanlegg/fritidsanlegg som regelmessig blir brukt også utenom skoletiden, heter det videre i meldingen.

Prosjektet gjennomføres i to faser. Fase 1 utvikling, planlegging og prosjektering, og Fase 2, detaljprosjektering og gjennomføring. Byggherre vil ved avslutning av fase 1 ta stilling til gjennomføring av fase 2. Samspillsentreprisen omfatter blant annet utarbeidelse av reguleringsplan og kalkulasjon og fastsettelse av målpris.

– Betonmast Østfold har lang erfaring med å bygge kostnadseffektive skolebygg, så denne jobben passer oss godt. Nå ser vi frem til en god og konstruktiv samspillsperiode med mål om å få realisert dette prosjektet for Indre Østfold kommune, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold i meldingen.

Betonmast Østfold har tidligere blant annet bygget Åsgård skole, Hebekk skole og Ytre Enebakk skole. For tiden oppfører selskapet ny Sofiemyr skole for Nordre Follo kommune.

– Vi tar med oss verdifull erfaring fra tidligere skoleprosjekter når vi nå gå i gang med Hovin skole, legger Prangerød til.

Artikkelen ble 20. februar oppdatert med at flerbrukshall/gymsal ikke ligger i prosjektet, og at det derfor kun skal estimeres en kostnad for flerbrukshall som kan fremlegges for politisk behandling i fase 1. Eventuell bygging er en opsjon i fase 2.

Powered by Labrador CMS