Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand
Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Innbrudd på Bane Nor-prosjekt

Politiet rykket mandag ut etter melding om at uvedkommende hadde brutt seg inn i arbeidsbrakker ved jernbanestasjonen som er under utbygging i Horten.

Publisert Sist oppdatert

Bane Nor bekrefter overfor Byggeindustrien at det har vært et mindre innbrudd, men opplyser at det ikke er stålet noe av større verdi, eller som er kritisk for fremdrift eller prosjektet.

Ifølge politiet er det brutt opp flere skap på stedet, og det er stjålet hørselvern og hodelykter. Politiet har undersøkt åstedet og anmeldt saken.

Den nye stasjonen på Skoppum i Horten er en del av utbyggingen av nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen.

Bane Nor skriver på sine informasjonssider at dobbeltspor mellom Nykirke sør for Holmestrand og Barkåker nord for Tønsberg vil legge til rette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen. Dobbeltsporet går over en strekning på totalt 13,6 kilometer.

«Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum, togparkering på Barkåker og oppgradering av Tønsberg stasjon. Utbyggingen startet for fullt i første halvår 2020, og det nye dobbeltsporet skal tas bruk i 2025. Da blir det mulig å kjøre fire tog i timen mellom Tønsberg og Oslo», heter det på prosjektets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS