Camp Akkasæter i Blåtind skytefelt i Målselv.

Forsvaret vil bruke Camp Akkasæter som modell

Campen i Blåtind skytefelt i Målselv skal stå ferdig i 2026 og ha kapasitet til 1.200 personer. Prosjektet er gjennomført i høyt tempo, og Hærstaben i Forsvaret er fornøyd.

Publisert

I en pressemelding heter det at Forsvarsbygg fikk oppdraget om å utvikle og tilrettelegge for alliert trening og øving i forsvarssektorens skyte- og øvingsfelt i Indre Troms i juni 2022. Til vinteren vil infrastruktur, bygg og telt være klar for slik øving.

Campen får, i tillegg til kapasitet til å ta imot 1.200 personer, nytt kjøkken, velferds- og undervisningsfasiliteter, et lager- og vedlikeholdsbygg og et lite verksted.

Pressemeldingen fremhever at standardiseringen er svært viktig når målet er kortere planleggingstid og bedre kostnadskontroll. Prosjektet i Akkasæter er utført på fjellet i Nord-Norge, i myr med stor masseutskifting og uten grunninfrastruktur som vann, strøm og avløp, men det er likevel gjennomført i høyt tempo.

Per Andre Spets, prosjektsjef Alliert Infrastruktur i Hærstaben, jobber tett med Forsvarsbygg for å utvikle Akkasæter som en mønstermodell for andre camper i landet.

– Samtidig med at de allierte kommer for å forsterke Norge, vil vi ha bedre forutsetninger for rask og effektiv styrkeoppbygging. Den nye infrastrukturen vil også styrke Hærens evne til utdanning og rekruttutdanning, spesielt med det store innrykket av rekrutter i august 2025, sier Spets i pressemeldingen.

Stine Fjærli Sjøthun, avdelingsdirektør i Forsvarsbygg.

– Gjennom «Akkasæter-modellen» har vi et grunnlag for å videreutvikle standardiserte løsninger for etablering av slike camper, noe som vil gi grunnlag for flere kosteffektive fremskaffelser av personellrelaterte bygg og anlegg, der bruken er til øvelser og alliert mottak, sier avdelingsdirektør Stine Fjærli Sjøthun i Forsvarsbygg.

Forsvaret og Forsvarsbygg har allerede etablert teltleire flere steder i Indre Troms, med plass til 4.000 personer til sammen.

Camp Akkasæter skal stå ferdig i 2026.

Powered by Labrador CMS