En kunstners forestilling av det erotiske senteret i Amsterdam. Foto: Amsterdam bystyre/Gemeente Amsterdam
En kunstners forestilling av det erotiske senteret i Amsterdam.

Vil bygge fem etasjers bygg for å erstatte «Red Light District» i Amsterdam

En fem etasjers bygning i et velstående område i Amsterdam er planlagt å ha 100 «prostitusjonsvinduer». 1. februar hadde innbyggerne i byen et folkemøte om forslaget.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det 249 lisensierte prostitusjonsvinduer i De Wallen i Amsterdam, bedre kjent som «Red Light District». Med mål om å gjøre Amsterdam til en bedre by å bo i vil ordføreren flytte 100 av disse vinduene vekk fra De Wallen og til Europaboulevard.

Amsterdam-ordfører Femke Halsema kan foreløpig ikke si hvor mye det erotiske senteret vil koste.

– En investeringsbeslutning er for tiden under utarbeidelse, sa ordføreren under en debatt om det erotiske senteret, ifølge NL Times.

18. desember i fjor foreslo Amsterdam å etablere sexarbeidernes nye arbeidsplass på Europaboulevard i området Zuid i Amsterdam. Det skriver byen på sine nettsider.

Pressevakt i Amsterdam by, Anne Jochems, opplyser at det er opp til kommunestyret å godkjenne foreslått foretrukket plassering på Europaboulevard.

– Dette skal behandles i kommunestyret. Derfor kan jeg ikke svare på spørsmålene dine på dette stadiet i prosessen, skriver Jochems i en e-post til Byggeindustrien.

Målet med det erotiske senteret er, ifølge byen selv, å tilby sexarbeidere en trygg arbeidsplass, samt redusere turistforstyrrelser forårsaket av folkemengder i Red Light District og andre former for kriminalitet som påvirker prostitusjonen.

Aftenposten har tidligere skrevet at sexarbeiderne i Amsterdam ikke vil ha noe av flyttingen. Å bruke sikkerhet som argument for å flytte de prostituerte er helt feil, ifølge en av sexarbeiderne Aftenposten har snakket med.

Avgjørelsen om hvor det erotiske senteret skal ligge kommer etter en lang prosess med høring og diskusjon.

Entreprenører, eiendomsutviklere, arkitekter, investorer, sexarbeidere og de som snakker på deres vegne har blitt invitert til å dele det de ser som mulighetene og utfordringene med å etablere senteret på Europaboulevard.

Bekymringene og spørsmålene som har blitt reist i tilknytning til senteret dreier seg om plager og sikkerhet for virksomheter i oppstartsfasen, reduksjon av prostitusjonsvinduer i De Wallen, sexarbeidernes interesser, påvirkning på nabolagets karakter, tilgjengelighet og parkering.

Det er politisk uenighet om hvor senteret skal ligge, ifølge NL Times.

Bystyret skal behandle forslaget i løpet av 2024.

Powered by Labrador CMS