Illustrasjonsfoto: Byggeindustrien
Illustrasjonsfoto: Byggeindustrien

Vekst for de største rådgiverne i bygg og anlegg - her er listen over de 30 største

I 2023 omsatte de 30 største rådgiver- og konsulentvirksomhetene innen byggenæringen samlet for cirka 33,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er oppgang fra året før hvor omsetningen endte nær 30 milliarder kroner for de 30 største virksomhetene vi har registrert. Dermed fortsetter også veksten for flere av selskapene, og som tidligere er det ikke minst de større selskapene som stadig blir større. Dette skjer både organisk og gjennom oppkjøp. Dermed forsetter konsolideringen i denne delen av byggenæringen. Flere av selskapene er omfattende tverrfaglige organisasjoner, med flere milliarder kroner i omsetning og mange tusen ansatte. Flere av rådgiverne har også betydelige arkitektvirksomheter som en del av sine konsern.

De øverste på listen beholder den samme rekkefølgen, med Norconsult på topp med en omsetning 9,57 milliarder kroner og nærmer dermed seg ti-milliardersgrensen. Deretter følger Multiconsult med 5,6 milliarder kroner og Sweco Norge med 3,3 milliarder kroner.

Her er listen:

Samlet omsetning for de 30 største virksomhetene ble på 33,74 milliarder kroner mot 29,86 milliarder i 2022, som gir en økning på 12,98 prosent. Resultatet før skatt ble samlet på 2,17 milliarder kroner. Dette gir en akkumulert margin på cirka 6,42 prosent, mot 7,1 prosent i 2022.

Det er ikke usannsynlig at det finnes virksomheter som burde ha vært en del av denne listen, men som ikke er inkludert. Noen selskaper har vi ikke mottatt tall fra, andre ganger mangler oppdatert info på alternative kilder. Vi mener likevel at denne listen vil gi en god oversikt over de største virksomhetene innen denne sektoren i næringen. Listen inkluderer tradisjonelle rådgivere, konsulenter og prosjektlederfirmaer som opererer i byggenæringen. Deler av noen virksomheter opererer også i andre næringer, men vi inkluderer totaltallene for disse virksomhetene da det er praktisk vanskelig å skille regnskapstallene i de ulike virksomhetsområdene fra hverandre.

Savner du deg selv på oversikten ber vi om at dere tar kontakt med redaksjonen.

Opplysningene er hentet fra virksomhetene selv samt proff.no.

Powered by Labrador CMS