F.v.: Thomas Svankil (Veidekke Geomaterialer), Lars Merakerås (Veidekke Geomaterialer), Jan Aage Blindheim (Blindheim Maskin & Transport AS), Tarjei Rødset (Aco Anlegg AS) og Odd-Ivar Svinø (Svinø Entreprenør AS). Foto: Veidekke

Veidekke kjøper seg opp i Ålesund-bedrift

Veidekke har inngått avtale om å kjøpe 46 % av aksjene i ESAM Møre AS. Selskapet er i ferd med å etablere Alvika Miljøpark som skal ta imot, behandle og selge overskudds-masser fra bygge- og anleggsvirksomheten i Ålesundsregionen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss til å utvikle Alvika Miljøpark sammen med Aco Anlegg AS, Svinø Entreprenør AS og Blindheim Maskin og Transport AS. Dette blir fylket største massemottak og anlegg for gjenbruk av overskuddsmasser. Veidekke har bred kompetanse på drift av pukkverk og mottak, godt støttet av interne miljøressurser. Sammen med dagens eiere skal vi sikre god drift og økonomi for anlegget og samtidig utvikle tilhørende virksomhet på området, sier direktør Kari H. Berntsen i Veidekke Geomaterialer i en pressemelding.

Veidekke skriver at muligheten for å tilby kunder levering av overskuddsmasser og kjøp av pukk og grus sentralt i Ålesundsområdet vil gi store miljømessige effekter med tanke på kortere transportavstander og optimalisering av verdikjeden. Aktiviteten i markedet i regionen er bra, og det forventes god aktivitet i årene fremover også.

– Vi har siden 1972 drevet Ålesund Massesenter hvor vi selger pukk og grus til lokale asfaltprodusenter og entreprenører for rundt 50 millioner kroner i året. Alvika Miljøpark vil være et viktig tilskudd for å utvikle oss enda mer mot resirkulering av gravemasser, gjenbruk og sirkulærøkonomi. I tillegg har de tre øvrige eierne i selskapet vært kunder av vårt massesenter i mange år og er god kjent i lokalmarkedet, avslutter Berntsen.

Powered by Labrador CMS