F.v.: Prosjektingeniør Louise Benedikte Gjelseth, leder attraktivitet Tommy Johansen og prosjektingeniør Indujan Kathirgamanathan. Foto: Veidekke
F.v.: Prosjektingeniør Louise Benedikte Gjelseth, leder attraktivitet Tommy Johansen og prosjektingeniør Indujan Kathirgamanathan. Foto: Veidekke

Veidekke har aldri fått så mange søknader

I løpet av våren har 700 yrkesfagelever søkt lærlingeplass, og mer enn 1.000 høyskole-/universitetsutdan­nede har søkt jobb etter endt utdannelse. Veidekke har aldr fått så mange søknader som nå.

Dette er en økning på mer enn 300 prosent på to år. I tillegg har rekordhøye 1.200 ingeniører søkt på 70 ledige sommerjobber, skriver Veidekke i en melding.

Veidekke har i lang tid jobbet med å attrahere ingeniører og fagarbeidere både til selskapet og til bransjen. Å få ungdom til å velge fagutdanning har lenge vært et sentralt mål og siden 2016 er betydelige ressurser lagt ned for å øke statusen til yrkesfagene, særlig blant unge kvinner.

– Vi er veldig glade for at mange vil til oss. De gode søkertallene er nok både en følge av at Veidekke har oppnådd gode resultater tross urolige tider i bygg- og anleggsbransjen, men også at flere har fått oss på radaren gjennom vårt rekrutteringsarbeid. Konkurransen om de unge talentene er knallhard fra rådgivere/konsulenter, de andre entreprenørene og fra andre bransjer. Selv om det er hyggelig å gjøre det godt i ulike attraktivitetsmålinger, er det viktigste for oss å få tak i de riktige folkene, forteller Tommy Johansen, leder for attraktivitet i Veidekke i meldingen.

 Selskapet skal i Norge ansette 123 lærlinger, 70 høyskole- og universitetsutdan­nede og 70 studenter til sommerjobb, så konkurransen er hard. Samtidig skulle Veidekke gjerne hatt flere søkere innen tømmer- og betongfag, særlig i de store byene.

– Om lag 30 prosent av søkerne til Veidekkes program for nyutdannede ingeniører er kvinner. Det er på nivå med andelen som uteksamineres fra universitets- og høyskoleutdanningen årlig. Vi er greit fornøyde med det siden mange kvinner tradisjonelt velger jobb som rådgivere. Men andelen unge jenter som søker lærlingeplass hos oss er på 11 prosent, noe som på sikt vil bidra til å øke kvinneandelen blant fagarbeidere som i dag er på beskjedne 3 prosent hos oss, avslutter Johansen.