– Kjempegodt fornøyd

Like før stengetid kan messegeneral Tone L. Grøstad slå fast at hun er godt fornøyd med gjennomføringen av Vei og Anlegg 2024.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er kjempegodt fornøyde med årets messe. Både riggen og gjennomføringen har gått sømløst, sier Grøstad, som er administrerende direktør i Maskingrossisternes Forening (MGF), som står bak storsamlingen som arrangeres i Nova Spektrum. Hun understreker at messen er veldig viktig for MGF.

– Dette er flaggskipet vårt, sier hun og peker på at mye av det arbeidet blir gjort innen bærekraft og sikkerhet kommer på bakgrunn av denne messen.

– Vi har sammen med utstillerne og de besøkende hatt fire fantastiske dager på messen, legger hun til.

– God stemning
Det var i år 189 utstillere fordelt på 27.000 kvadratmeter i messehallene. Messen var helt utsolgt.

Totalt var det cirka 19.000 personer som besøkte årets arrangement. I 2022 var det like over 20.000 besøkende.

– Med rundt 19.000 besøkende er vi fornøyde. Det har gått litt opp og ned de ulike dagene. Noen dager har vi hatt flere besøkende enn sist, noen dager færre. Men vi er fornøyde med totalen. Vi var litt spente i forkant ettersom det er krevende tider for bygg-delen av næringen, mens det også har vært noe mer usikkerhet innen anlegg den senere tiden. Det kunne slått ut på besøkstallene, men det viser seg at folk har tatt seg tid og råd til å komme hit, og det setter vi pris på, legger hun til.

Grøstad forteller at hun har snakket med mange av utstillerne underveis, og at de kommer med gode tilbakemeldinger.

– De forteller om god stemning og mange spennende kundesamtaler. Alt i alt er vi superfornøyde, sier hun videre.

Grøstad forteller at konkursen i Agder Gruppen, som skulle vært til stede med en stor stand på messen, selvsagt har vært den store snakkisen for mange som har vært til stede.

– Dette er noe som har vært et samtaleemne, noe som er naturlig med tanke på størrelse til selskapet og alle deres samarbeidspartnere, sier Grøstad.

Neste messe i 2027
Hun er også fornøyd med gjennomføringen av ungdomsdagen onsdag og konferansene om elektriske maskiner torsdag.

– Arrangementene ble godt besøkt, sier hun.

Mens man nå er i ferd med å avslutte årets messe, starter allerede planleggingen for messen om tre år. Forrige messe var i 2022, og det var på grunn av en utsettelse med bakgrunn i koronapandemien det nå kun er to år siden forrige messe. De skal nå skal tilbake til tre års intervaller mellom arrangementet.

– Det betyr at neste messe blir i 2027, her i Nova Spektrum. Vi er nå i ferd med å lande de endelige datoene, men erfaringene er så gode at vi også fremover vil bli en inne-messe, forsikrer Grøstad.

(Video: Thor Brenne)

Powered by Labrador CMS