Vegdirektøren rådspør Samferdselsskolen
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen inviterer tidligere deltakere av Samferdselsskolen for å få innspill til hvordan å takle NTP-utfordringer.
Under Bygg Reis Deg-messen 16. til 20. oktober, skal Statens vegvesen blant annet møte Samferdselsskolen for å diskutere «det store samferdselsløftet», som den siste NTP-en har blitt kalt.
Det skriver Vegvesenet på sine nettsider.
Velskolert
Samferdselsskolens 30 plasser fordeles årlig likt mellom rådgivere, entreprenører og byggherrer, og deltakerne utforsker i fellesskap utfordringene fra sin egen hverdag og forsøker å finne ut hvordan man løser dem, forteller «rektor» Odd Erling Botn. Han har drevet prosjektet siden oppstarten i 2010 og inviterer snart til fjerde kull på Samferdselsskolen.
- Vi er de eneste som tilbyr samhandlingskurs av denne typen, og etter snart tre år med pløying av nytt territorium sitter både vi og deltakerne igjen med uvurderlig kunnskap. Det er rett og slett bare smart av Vegvesenet å be nettopp denne gruppen om innspill til hvordan man skal møte utfordringene i NTP. De utgjør en kjemperessurs for den som vil bruke dem, hevder Botn.
«Samferdselsskolen Light»
I tillegg til å samle Samferdselsskolens tidligere deltakere har Vegvesenet også invitert deltakere fra bransjens forskjellige trainee- eller rekrutteringsprogram til en todagers «light-utgave» av Samferdselsskolen under Bygg Reis Deg. Her får de bryne seg på tvers av tilhørighet, og oppgaven blir å finne utfordringer og mulige løsninger som NTP byr på.
- Samferdselsskolen settes jo som regel sammen av både svært erfarne og litt yngre folk for å få til en god dynamikk mellom erfaring og nye tanker, men vi ser jo helst at deltakerne har noen få år på nakken. Erfaringen gjør derimot at vi må jobbe litt i starten for å avdekke holdninger, antakelser og fordommer som skaper samhandlingsproblemer, men de ligger som regel der, langt bak politisk eller forretningsmessig korrekthet. Det blir veldig interessant å se hva de som skal utgjøre morgendagens samferdselssektor kommer frem til, selv om rammen jo blir noe mer begrenset enn Samferdselsskolen, sier Botn, som kan love at også disse stemmene vil bli hørt av Vegvesenets ledermøte.