Illustrasjonsfoto: Ole Harald Dale

Styrket overvannshåndtering i plan- og bygningsloven

På oppdrag for Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Miljødirektoratet har Samfunnsøkonomisk analyse, advokatfirmaet Hjort og Rambøll Water analysert samfunnsøkonomiske og juridiske konsekvenser av utvalgte forslag til endringer i plan- og bygningsloven som ble fremmet i NOU 2015:16, Overvann i byer og tettsteder som problem og ressurs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Overvann er avrenning fra nedbør og vann fra snøsmelting på overflaten, og dette vannet kan føre til pro-blemer og skader spesielt i tettbygde strøk. Grunnet klimaendringer og fortsatt sentralisering og fortetting er det sannsynlig at disse problemene vil øke over tid. Det er derfor et økende behov for å iverksette tiltak for å redusere de problemer som overvann medfører.

I 2015 leverte Overvannsutvalget sin rapport (NOU 2015:16) hvor det fremmes flere forslag til endringer i relevant lovverk for å legge til rette for en bedre håndtering av overvannet. Det har imidlertid vært behov for en grundigere vurdering av kostnader og nyt-tevirkninger av utvalgets forslag, og Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Miljødirektoratet har derfor ønsket å få gjennomført samfunnsøkonomiske og juridiske analyser av utvalgte forslag til endringer i plan- og bygningsloven.

Styrket overvannshåndtering i plan- og bygningsloven (PDF)

Powered by Labrador CMS