Det jobbes med å se på mulighetene rundt Old Trafford. Foto: Jon Super / AP / NTB

Uniteds stadionprosjekt kan generere 102 milliarder – får ingen løfter om offentlige kroner

En foreslått fornyelse av området rundt Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford anslås å kunne generere 102 milliarder årlig til britisk økonomi, viser en ny rapport.

Publisert

Den økonomisk mulighetsstudien, som var bestilt av den engelske storklubben, ble lagt fram mandag.

Den tar for seg Uniteds planer om å tenke nytt rundt området der Old Trafford ligger. Klubbledelsen vurderer om det skal satses mot et splitter nytt stadion med kapasitet til 100.000 tilskuere. Prislappen er anslått til å lande på langt over 20 milliarder kroner.

Alternativet er å bygge om klubbens eksisterende hjemmebane. Den har per nå plass til 74.000 publikummere.

Ikke offentlig støtte

Samtidig med at den ferske mulighetsstudien ble lagt fram mandag, uttalte ordføreren i Stor-Manchester-regionen, Andy Burnham, at det ikke vil bli satt av noen offentlige midler til prosjektet.

Burnham har tidligere støttet tankene om å bygge om dagens stadionanlegg, og å se dette i sammenheng med boligblokker, kjøpesentre og nye stasjoner for offentlig transport.

Ifølge rådgivningsfirmaet Oxford Economics, som har gjennomført mulighetsstudien for United-ledelsen, vil en fornyelse av området rundt Old Trafford kunne generere 92.000 nye arbeidsplasser, flere enn 17.000 nye boliger og 1,8 millioner ekstra besøkende per år.

– Dette kan være det største fornyelsesprosjektet jeg noen gang har sett i dette landet, sier ordfører Burnham.

– Vi håper det blir det beste fotballstadionet i verden, og at det vil gi fordeler til innbyggerne i området, legger han til.

Ratcliffe i førersetet

Prosjektet ledes av den britiske milliardæren Jim Ratcliffe, som tidligere i år kjøpte en minoritetsandel i Manchester United.

Tidligere har Ratcliffe mer enn antydet at det kan bli aktuelt å søke om offentlige midler for å finansiere det han har kalt et Wembley i Nord-England. Den muligheten virker imidlertid nå å være stengt.

I forrige uke engasjerte United et verdenskjent arkitektfirma til arbeidet med de ambisiøse planene.

Fansen vil også bli spurt om deres syn på ombyggingen. Tidligere United-kaptein Gary Neville er en del av en arbeidsgruppe som har fått navnet Old Trafford Regeneration Task Force.

Powered by Labrador CMS