Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Sporet stjålet verktøy til Oda-bil i Drammen – politiet har henlagt saken

Fra en byggeplass i Spydeberg ble det nylig stjålet verktøy for 3-400.000 kroner. Blant det som forsvant var malersprøyter med sporingsutstyr, noe som førte til at alt verktøyet kunne spores. Men selv om verktøyet ble funnet igjen og er tilbakelevert til eierne, er det ingen som blir straffet for tyveriet.

Publisert

Smaalenenes Avis har tidligere omtalt innbruddet som skjedde natt til mandag fra Griniskogen Vest i Spydeberg, der entreprenørfirmaet Geir Moen AS bygger ut 22 boenheter. Både Geir Moen AS og underentreprenøren Smådahl AS, som er et malerfirma i Mysen, ble rammet, og det var Smådahl som hadde sporing på noe av sitt utstyr.

Smaalenenes Avis beskriver hvordan ansatte fulgte med på verktøyets ferd til Ski, gjennom Oslofjordtunnelen og til Drammen, hvor de så at bilen ble parkert hos et transportfirma. Hos dette firmaet skal det ha stått parkert flere gule biler med logoen til Oda, som er en matbutikk med hjemlevering. Etter en stund kom politiet i Drammen til stedet og fant alt tyvegodset i den ene av disse bilene.

Byggeindustrien har foreløpig ikke fått kontakt med noen fra Geir Moen AS eller Smådahl AS som kan si noe mer om hva som skjedde, men fra Øst politidistrikt bekrefter påtaleansvarlig Martha Mürer Bakken at verktøyet var utstyrt med sporing fra eiers side og at det ble funnet igjen i en bil i Drammen og tilbakelevert til eier.

Politiet henla saken med grunnlag i bevisets stilling tirsdag 3. september. Politiadvokaten begrunner henleggelsen slik:

– Det er hovedsakelig fordi etterforskningen avdekket at det er mange personer som har hatt tilgang til bilen verktøyet ble funnet i, altså at det er snakk om et større antall mulige gjerningspersoner, skriver hun i en e-post til Byggeindustrien.

Til Smaalenenes Avis sier distribusjonssjef i Oda, Christopher Buer Johansen, at de tok umiddelbart affære da de fikk vite om hendelsen, og at de har iverksatt undersøkelser og er i dialog med sin underleverandør.

– På vegne av Oda vil jeg på det sterkeste beklage det som har skjedd. Vi ser svært alvorlig på denne saken, og vi tar sterkt avstand fra dette, sier Buer til avisen.

Powered by Labrador CMS