Tusenvis evakuert etter flom i Kina – flere jordskred og stengte veier

Store mengder med nedbør og flom sør i Kina har ført til kostbare materielle skader. Titusenvis av kinesere har blitt evakuert, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en statlig kringkaster forventet myndighetene i Guanxi-provinsen skader for 329 millioner yuan (481 millioner norske kroner). I overkant av 11.000 mennesker skal ha trengt livsviktig hjelp.

I Guangdong-provinsen mistet om lag 138.000 husholdninger strøm. 11.000 mennesker ble evakuert før nedbøren inntraff, og enkelte skoler og barnehager i området ble stengt. Regnskyllet har også ført til flere jordskred og stengte veier.

Også i Fujian, lenger øst i landet, ble 36.000 mennesker evakuert på grunn av flom. 12.350 hektar med avling, til en verdi av 2,4 milliarder norske kroner, har gått tapt.

Bilder fra området viser mennesker som padler i gummibåter i oversvømte gater, skriver DPA.

I flere provinser sørøst i landet er det mandag ventet at den kraftige nedbøren skal fortsette. Det er meldt opp mot 70 millimeter med regn i timen i tillegg til tordenvær. Det er sendt ut oransje farevarsel i flere områder, det nest høyeste på skalaen.

Powered by Labrador CMS