Nødetatene jobber på stedet, etter at Drammenbanen og Askerbanen er stengt på grunn av brann i åpningen av Lieråstunnelen. Foto: Javad Parsa / NTB
Nødetatene jobber på stedet, etter at Drammenbanen og Askerbanen er stengt på grunn av brann i åpningen av Lieråstunnelen.

Togtunnelbrann i Asker slokket – tunnelen forblir stengt utover kvelden

En brann i Lieråstunnelen mellom Oslo og Drammen har skapt full togstans mellom Asker og Drammen torsdag. Brannen er slokket, men tunnelen forblir stengt en stund fremover.

Publisert Sist oppdatert

Bane Nor opplyste først om brannen i en trafikkmelding klokken 17.17 torsdag ettermiddag.

Ved 19.30-tiden ble brannen etter hvert slokket etter å ha blusset opp utover kvelden. Men tunnelen forblir stengt utover kvelden, opplyser pressevakt Kirsten McDonagh i Bane Nor til NTB.

– Det er snakk om arbeid for å utbedre feilen, og det innebærer graving. Det kommer en ny oppdatering rundt midnatt, sier McDonagh.

Brannvesenet opplyste til NTB tidligere at det var snakk om en brann i en betongkanal under bakken noen meter inn i tunnelen. Det fører altså til stengt togtrafikk mellom Drammen og Asker.

– Det er i tillegg veldig begrenset trafikk mellom Asker og Oslo, og det blir innstillinger og forsinkelser, sier pressevakten videre.

Powered by Labrador CMS