Illustrasjonsfoto: Elop

Norsk betongskanner-utvikler sikter på børsnotering

Teknologiselskapet Elop står bak en ny betongskanner. Nå satser selskapet på børsnotering, og prises til 420 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

Det skriver Elop selv i en pressemelding tirsdag.

Elop hentet, ifølge meldingen, nylig inn 100 millioner kroner i en emisjon tilrettelagt av Pareto og Arctic. Nå varsler de notering på Oslo Børs Merkur Market i løpet av juli.

Administrerende direktør i Elop, Kjersti Kanne.

Elop skriver i pressemeldingen at de har globale ambisjoner i forkant av lanseringen av den norskutviklede betongskanneren som skjer mot slutten av året. Selskapet er i samtaler med flere internasjonale aktører om samarbeid, leveranser og avtaler.

– Vår patenterte løsning gir informasjon og innsikt i en konstruksjon der data raskt forteller om tilstand og eventuelle behov for utbedringer. Sikring av kritisk infrastruktur vil tjene samfunnet både ut fra et miljø- og sikkerhetsperspektiv, det er også enorme økonomisk besparelser å hente her. I et globalt perspektiv har eiere av infrastrukturer daglig utfordringer med å kontrollere tilstanden på sine konstruksjoner. Vår teknologi representerer helt nye muligheter for innsyn og vedlikehold, og adresserer en global utfordring knyttet til sikkerhet og miljø, sier administrerende direktør i Elop, Kjersti Kanne.

Elop skriver i pressemeldingen at det var stor interesse blant investorer før emisjonen, og at de trolig kunne hentet inn det dobbelte. Basert på emisjonskurs er Elop nå priset til i overkant av 420 millioner kroner før notering. Fra før har blant annet Arne Blystad, Ketil Skorstad, Kristian Lundkvist og Lars Nilsen investert i Elops løsning for skanning av betong.

Elop har søkt Oslo Børs om å bli notert på Merkur Market. Med forbehold om nødvendige godkjenninger fra Oslo Børs, vil aksjene kunne noteres i løpet av juli 2020.

Styreformann i Elop, Øivind Horpestad.

– Det vi hentet inn gjennom emisjonen, skal benyttes til å bygge organisasjonen og sette opp våre første produksjonslinjer i forkant av lansering mot slutten av året. Det var svært gledelig å registrere flere erfarne og tunge navn som ønsker å bli med oss allerede nå. Langsiktige tyske, svenske og engelske fond kommer nå inn på eiersiden i tillegg til de norske som meldte seg på i denne runden. Det er svært motiverende for oss at disse deler vår tro på teknologien og ser et globalt behov for vår løsning, sier arbeidende styreformann i Elop, Øivind Horpestad.

Elop ble etablert av et forskermiljø på Hamar i 2013 der idéen var en rullende ultralydenhet som skulle gi innsikt i tilstand på bruer, tunneler og andre typer betongkonstruksjoner. Underveis har selskapet lykkes med å utvikle og patentere løsningen, med god hjelp av ulike tilskuddsordninger, og har mottatt støtte fra EU-programmet Horizon 2020, Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og Regionalt forskningsfond innlandet.

Powered by Labrador CMS