Foto: Lindab
Foto: Lindab

Tata Steel og Lindab har inngått samarbeidsavtale

Torsdag inngikk Lindab en intensjonsavtale med Tata Steel Nederland om leveranser av karbonredusert stål når Tata Steels stålverk i IJmuiden går over til stålproduksjon basert på hydrogen.

Publisert

I en pressemelding skriver Lindab, som er leverandør av ventilasjonssystemer, at omtrent 80–95 prosent av produktenes miljøpåvirkning og rundt 50 prosent av Lindabs totale utslipp stammer fra stål.

– Stål er imidlertid et materiale med mange fordeler, og derfor ønsker Lindab å være en del av den bærekraftige omstillingen i stålindustrien, skriver selskapet.

– Lindab streber etter å skape et bedre klima, både ved å bidra til et bedre inneklima med våre produkter og ved å bidra til et bedre globalt klima gjennom å jobbe på en bærekraftig måte. For å lykkes med dette oppdraget trenger vi å samarbeide med de rette partnerne for å minimere påvirkningen i vår leverandørkjede. Ved å signere denne intensjonsavtalen kan Tata Steel være en slik partner, sier Matilda Isaksson, Bærekraftsjef i Lindab, i meldingen.

Det pekes på at hydrogenbasert stålproduksjon med direkte redusert jern i Nederland krever store investeringer og en annen stålproduksjonsprosess, som er planlagt til 2030.

– Vi har hatt et langvarig forhold til Lindab i flere tiår, og de har alltid vært i forkant når det gjelder utvikling i markedet. I vår virksomhet er Lindab en foregangsbedrift når det gjelder ESG-utvikling (environmental, social and governance), og de er svært proaktive og tydelige på dette området. Vi er veldig glade for å signere denne intensjonsavtalen med Lindab, sier Stefan Landesz, director commercial business Unit Colors i Tata Steel Nederland, i meldingen.

Powered by Labrador CMS