Innen 2021 skal IcopalTak øke omsetningen med 40 prosent.
Frisk satsing fra IcopalTak
Takentreprenøren IcopalTak AS har satt seg friske mål for virksomheten. Innen 2021 skal de øke omsetningen med 40 prosent - og ansette langt flere taktekkere.
– Starten på 2019 har vært veldig bra, og vi ligger godt an i løypa til å nå de ambisiøse målene våre. Vi har stor for tiden en stor ordretilgang, sier en offensiv Kenneth Kløw, adm. dir. i IcopalTak, som tok til i stillingen hos takentreprenøren like over nyåret.
For å klare å nå vekstmålene er de avhengige av å rekruttere inn flere nye medarbeidere.
Annonse
– Vekstmålene våre står og faller på at vi får rekruttert inn flere ansatte, og da først og fremst flere taktekkere. Innen sommeren skal vi ha på pass 30 nye taktekkere - og vi har nå startet opp en større kampanje for klare nettopp dette. Hvor mange vi ansetter innen utgangen av året tør jeg ikke si ennå, men jeg mener vi kan øke enda mer enn dette på lengre sikt, legger Kløw til.
Han sier at jakten nå er i full gang etter å finne Norges råeste taktekkere.
– Selv om vi skal ta inn relativt mange på kort tid, har vi ingen planer om å kutte svingene. Alle nye vi ansetter kommer til å få grundig opplæring i de produktene og teknologiene vi bruker, og ikke minst opplæring i vår standardiserte metode for taktekking. Taktekkerne er våre viktigste ressurser, så en sentral komponent i opplæringen er å gjøre dem trygge på våre HMS-rutiner, sier Kløw.
Skal etablere regioner IcopalTak har nå rundt 160 taktekkere samt 35 funksjonærer i staben.
– I tillegg leier vi inn noen ansatte til de store toppene, og i fjor hadde vi rundt 230 årsverk tilknyttet organisasjonen, sier Kløw. Selskapet omsatte for 419 millioner kroner i 2018.
Selskapets drift er fordelt på ti avdelinger som dekker mesteparten av landet. Planen er at selskapet i løpet av året skal gå fra en avdelingsmodell til å styres gjennom regioner.
– Vi mener at med en regional tilnærming er vi enda mer fleksible på å utnytte ressursene våre på tvers av avdelingene, samt tilpasninger til klima, vær og vind. Vi er også bedre rustet til å etablere nye avdelinger i regionene hvor vi per nå har mindre eksponering, sier Kløw.
– Veldrevet selskap
Kenneth Kløw overtok som administrerende direktør i IcopalTak 2. januar i år, og er allerede i gang med å iverksette vekstplanene.
Kløw har tidligere ledet bedrifter gjennom vekstperioder, og han tydelig på at IcopalTak kommer til å utvide i hele Norge.
– Dette er et veldig solid og veldrevet selskap som jeg ser store muligheter i å bygge videre. Vi har mange dyktige ansatte og gode produkter gjennom vårt morselskap BMI Group, legger Kløw til.
En bransje i vekst Han peker på at takentreprenørbransjen har vært og er inne i en kraftig vekstperiode.
– I løpet av de siste ti årene har takentreprenørbransjen vært gjennom en enorm utvikling – der verdiskapningen har økt betraktelig. Antallet prosjekter er blitt flere - men ikke minst ser vi at selve takkonstruksjonene blir stadig mer prioritert av både utbyggere og arkitekter. Takene er ikke lenger en glemt femte fasade - men en del av byggene som i større grad tas i bruk og utnyttes. Vi ser ofte at det etableres grønne tak, takhager, solcelleanlegg og andre tekniske installasjoner på takene - i tillegg til at det visuelle blir stadig viktigere. Samtidig ser vi at bruk av blå tak til vannfordrøyning kommer mer og mer. Dette gir selvsagt også nye og spennende utfordringer for taktekkerne. Ved at IcopalTak er en del av et konsern som BMI Group gjør at vi kan tilby en rekke av gode og spennende løsninger for å møte disse trendene, noe som selvsagt er en stor fordel, påpeker Kløw.
Han understreker at taket er en av de viktigste bestanddelene i et bygg.
– Hvis taket ikke holder mål, får det store konsekvenser for de som bruker bygget. Og de som utfører jobben, taktekkerne, er selvsagt helt essensielle for at vi skal få gode tak som holder den kvaliteten som skal til. Taktekkerne er en gruppe håndverkere som mange ikke kjenner til eller tenker over, og yrket fortjener mye større anerkjennelse enn det vi ser i dag. Jobben de gjør har like stor betydning for både nye og gamle bygg som den snekkere og rørleggere utfører. Uten gode og tette tak blir ikke bygget et godt arbeids- eller bosted, påpeker Kløw.