Stor fest da Mapei åpnet kunde- og kompetansesenter
Over 115 personer var til stede, deriblant store deler av ledelsen i Mapei-konsernet, da Trond Hagerud og co. kunne ta i bruk det nye kunde- og kompetansesenteret i Nord-Odal.
Kunde- og kompetansesenteret har vært en betydelig investering for Mapei i Norge, som har ansvaret for det nordiske samt baltiske markedet i det italienske Mapei-konsernet,
- Med kunde- og kompetansesenteret kompletterer vi virkelig anlegget her på Sagstua, uttalte en fornøyd adm. dir. Trond Hagerud i Mapei under åpningsseansen tirsdag. Med en rekke innbydde lokale og internasjonale gjester smilte ham om kapp med sola under arrangementet.
30 millioner
Totalt har de investert rundt 30 millioner kroner i det nye bygget.
- Dermed har vi totalt investert rundt 350 millioner kroner i anlegget her siden 2003, da vi åpnet distribusjonssenteret, legger Hagerud til. Siden den gang har utbyggingene stått i kø, med FOU-anlegget, samt utbyggingen av produksjonsanlegget i 2014. Dette viser med all tydelighet at de italienske eierne virkelig satser på selskapet i Norge og Nord-Odal, og de var fornøyde både med det nye bygget og omvisningen på anlegget på den 40 måls store tomten.
Store deler av ledelsen i konsernet var på plass, som inkluderte Veronica og Marco Squinzi, som representerte eierfamilien på vegne av toppsjefen og hovedeieren Giorgio Squinzi. I tillegg var ordførerne både i Nord-Odal og Kongsvinger til stede, samt en rekke kunder og samarbeidspartnere fra byggenæringen og nærområdet.
Kunde- og kompetansesenteret er totalt på ca. 900 kvadratmeter, og her vil Mapei både ta imot egne ansatte og kunder for å vise hva konsernet kan tilby av produkter og tjenester. Det er ikke bare gjester fra Norge som vil bruke fasilitetene, men de dekker også hele Norden og Baltikum.
Han peker på at de legger stor vekt på kurs og opplæring av kunder, samarbeidspartnere og ansatte.
- Vi har ønsket oss et tilrettelagt kunde- og kompetansesenteret i mange år, og vi er stolte av det splitter nye senteret, legger Hagerud til.
Han sier at kunde- og kompetansesenteret er blir et utstillingsvindu i seg selv.
- I utbyggingen er det selvsagt gjennomgående brukt Mapei-produkter fra gulv til tak. Vi er spesielt stolte av å kunne vise hvor fantastisk materiale betong er, og vi har utstrakt bruk av rene betongvegger med forskjellige strukturer, sier Hagerud.
Bygget er tegnet av Plan1 arkitekter på Elverum og entreprenør har vært Ø. M. Fjeld. Mapeis egen fabrikksjef Jan Roger Broen har vært prosjektleder for utbyggingen. Det var også ham og markedssjef Peter Fekete Hagerud trakk frem som de mest sentrale med utbyggingen av kunde- og kompetansesenteret.
- Vi har også hatt et tett samarbeid med Nord-Odal kommune. Vi måtte kjøpe tomtearealer av kommunen for å realisere bygget, og hele denne prosessen har gått smidig, forteller Hagerud.
Jan Roger Broen la også til at kunde- og kompetansesenteret et er et lavenergibygg.
- Arbeidene startet i august 2014 og ble fullført i juli i år. Det har vært en god prosess, med et godt samarbeid mellom de ulike partene, sier en fornøyd Broen
- Viktig satsing
Søsknene Veronica og Marco Squinzi som representerte eierne av Mapei S.p.A, påpekte viktigheten av satsingen i sin tale til forsamlingen.
- Dette er en viktig satsing for Mapei i Nord-Europa, og vi er stolte over utviklingen til selskapet i Norden og Baltikum. Det er ingen tvil om at det var en bra investering for oss da vi kjøpet selskapet i 1999, uttalte Veronica Squinzi.
- Jeg ønsker også å takke de som har realisert dette bygget - det er et sterkt team i Norge, sier hun.
Gode tall
Hagerud forteller at Mapei har vært gjennom en jevn vekst i takt med utbyggingene i Nord-Odal. I 2003 omsatte de for ca. 220 millioner kroner.
- 2015 vil bli vår beste år noen sinne med over 700 millioner kroner i omsetning, så vi har hatt en kraftig vekst forteller en fornøyd Hagerud. Denne veksten skal fortsette, og med utbyggingene gjennom de senere årene har de fortsatt kapasitet til å vokse videre. Hagerud sier at investeringene likevel ikke er over.
- Vi kommer fremover også til å investere i produksjonen, sier han.