Elin Karfjell slutter som eiendomsdirektør i Statsbygg. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Statsbygg
Elin Karfjell slutter som eiendomsdirektør i Statsbygg.

Statsbygg strammet inn eierskapsregler – nå slutter eiendomsdirektøren

Elin Karfjell slutter som eiendomsdirektør i Statsbygg. Det skjer kort tid etter at Statsbygg strammet inn ledergruppens regler for aksjer, eierinteresser og verv i leverandørkjeden.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag meldte Dagens Næringsliv at Elin Karfjell slutter som eiendomsdirektør. Avisen hadde fått tilgang til en melding som ble publisert på Statsbyggs intranettsider.

Dagens Næringsliv har tidligere fortalt at Karfjell har millioninvesteringer i IT-selskapet Atea. Selskapet er også leverandør til Statsbygg.

Karfjells beslutning om å slutte kommer like etter at den statlige byggherren strammet inn regelverket for aksjer og eierinteresser for ledergruppen.

Medlemmer av Statsbyggs ledergruppe og deres nærstående kan ikke lenger eie aksjer eller ha eierandeler, eierinteresser eller verv hos leverandører i Statsbyggs verdikjede. Innstrammingene skjedde i mars og kom etter flere saker i flere medier om private eierinteresser blant Statsbygg-ledere.

Endrede forutsetninger

Byggeindustrien har vært i kontakt med Elin Karfjell på SMS. Hun skriver i en melding at hun ikke har kommentar utover uttalelsene hun har gitt internt i Statsbyggs sak og som er gjengitt i Dagens Næringsliv.

Byggeindustrien fikk onsdag oversendt internsaken fra Statsbygg. Der begrunner Karfjell valget sitt blant annet med at forutsetninger som har endret seg vesentlig etter at hun begynte i Statsbygg.

– Jeg har etter lange og grundige overveielser besluttet å si opp min jobb som eiendomsdirektør etter mange fine år i Statsbygg, sier Karfjell i internsaken.

– Da jeg kom til Statsbygg som innleid økonomidirektør høsten 2018, hadde jeg noen verv i private virksomheter, og disse har jeg hatt i hele min ansettelsestid her. Dette er selskaper som ikke har noe med Statsbyggs virksomhet å gjøre. Det har vært full åpenhet om mine verv, som også naturligvis har vært skjøttet som et tillegg til jobben min i Statsbygg, sier hun videre i meldingen.

– Jeg har full respekt for at det nå er besluttet nye retningslinjer for verv, eierinteresser og investeringer i Statsbygg.

– Det medfører imidlertid at forutsetningene har endret seg vesentlig siden jeg begynte i Statsbygg, og jeg må gjøre et valg. Jeg har derfor med tungt hjerte kommet til at jeg nå vil ta med meg de mange gode erfaringene fra Statsbygg videre, sier hun om beslutningen.

Statsbygg-sjefen: Vemodig

Byggeindustrien har bedt kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim hun har en kommentar til at Karfjell slutter. Hun viser til kommentarene som er gitt i internmeldingen.

Der er administrerende direktør Harald V. Nikolaisen sitert.

– Det er alltid vemodig når en god kollega slutter, men jeg har samtidig forståelse og respekt for Elins valg. Hun har gjort en stor jobb for Statsbygg både som økonomidirektør og deretter eiendomsdirektør. Vi kommer til å savne Elins innsats og helhetsforståelse av Statsbygg, sier Nikolaisen på intranettet.

Powered by Labrador CMS