Terje Borkenhagen, CEO i Enny AS, og Tom Wilhemsen, eier av Sirkulærparken, har inngått en solstrømsavtale for Massebalanse gjenvinningsanlegget på Disenå. Foto: Armin Jadidi

Sirkulærparken på Disenå får solcellepaneler

Selskapet Enny har inngått en avtale med selskapet Sirkulærparken om installasjon av 1.660 solcellepaneler på taket av næringsparken som er lokalisert på Disenå i Innlandet.

Publisert

Daglig leder i Sirkulærparken, Tom Wilhelmsen, gleder seg over avtalen.

– Den sikrer oss ren fornybar solenergi uten å legge en krone på bordet. På nåværende tidspunkt hadde vi ikke klart å få til dette med egne midler. De siste årene har vi investert hundrevis av millioner i bærekraftige og sirkulære løsninger som et høyteknologisk resirkuleringsanlegg og 19 elektriske lastebiler, sier Wilhelmsen, i en pressemelding.

Syv millioner kroner

I løpet av høsten skal Enny installere 1.660 solcellepaneler på taket av Sirkulærparken næringsområde i Sør-Odal kommune i innlandet. Anlegget har en prislapp på syv millioner kroner og en forventet årsproduksjon på over 770. 000 kilowatt timer med 963 kilowatt peak.

Finansieres av Enny

Hele investeringskostnaden dekkes av Enny gjennom en nyskapende forretningsmodell som skal gjøre det enklere for borettslag og næringsbygg å få tilgang til ren solenergi - uten finansiering.

– Dette er det første prosjektet der vi dekker hele investeringskostnaden for et næringsbygg. Enkelt forklart vil vi eie og drifte solanlegget, og selge den fornybare energien til Sirkulærparken, som får en rimeligere pris enn i spotmarkedet. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier daglig leder i Enny, Terje Borkenhagen i pressemeldingen.

Det er OBOS og Hafslund som står bak Enny. Selskapet hjelper borettslag og næringsbygg med planlegging, installasjon, drift og finansiering av solceller, og består i dag av åtte ansatte.

Skal blant annet lade elektriske lastebiler

– Solstrømmen skal lade opp våre elektriske lastebiler og brukes for å gjenvinne forurensede masser i vårt høyteknologiske renseanlegg. Satsingen er et viktig steg mot å bli klimanøytrale, uttaler Wilhelmsen.

Det syntes Borkenhagen i Enny er spennende:

– At solstrømmen vil støtte de bærekraftige og sirkulære forretningene som holder til på eiendommen gjør dette til et spennende og fremtidsrettet prosjekt, sier han.

Solcelleanlegget skal installeres i løpet av høsten 2024.

Powered by Labrador CMS