Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent. Her i Skjærhalden. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent. Her i Skjærhalden. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sjøhyttesalget øker – her er trykket høyest

Antall sjøhyttesalg i Norge er 4 prosent høyere enn samme periode i fjor, og prisene har fått et betydelig løft så langt i år.

– Norske sjøhytter er et knapphetsgode, og det er stor interesse for det som legges ut. Prisene har steget omtrent på samme nivå som boligmarkedet, som har gått opp 8 prosent så langt i år. Medianpris for sjøhytter er opp 8,2 prosent og gjennomsnittspris opp 6,7 prosent, sier leder for segment for fritidsboliger i DNB Eiendom, Tone C. Krange i en pressemelding.

Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent sammenlignet med Agder, Vestfold og Telemark. Telemark har høyest prosentvise medianprisvekst på 20,1 prosent. Vestfold høyest medianpris på 4.620.000 kroner.​

Krange peker på at luksusgoder som fritidsbolig normalt går litt tråere i den økonomiske situasjonen vi har sett de siste to årene med rentehopp, inflasjon og svak kronekurs.

– Men markedet for sjøhytter holder seg nesten alltid bedre enn innlandshytter og fjellhytter. I likhet med boligmarkedet er det mye psykologi i markedet, og nå er det en klar forventning et mer behagelig rentenivå og bedre økonomi i husholdningene, sier hun i meldingen.

Norske hytter er imidlertid ikke på billigsalg – for nordmenn. Det har ført til at antallet utenlandske kjøpere fortsetter å øke generelt for sjøhytter med 3,1 prosent mot 2,9 prosent samme periode i fjor. 

Dette er for øvrig lavere enn hele 2023 da tallet var 3,4 prosent, og det selges færre sjøhytter til utlendingene enn for eksempel hytter i de store alpintdestinasjonene, skriver DNB Eiendom.