Fra venstre : Prosjektsjef Øyvind Eklo, investeringssjef Kristian Strømmen og eiendomssjef Aleksander Bergersen fra Siva og administrerende direktør Tove N. Ljungquist og økonomidirektør Bjarte Magnussen fra Beyonder AS. Foto: Siva

Siva kjøper bygg for å styrke batterisatsing

Siva - Selskapet for industrivekst blir ny eier av bygget som huser batteriteknologiselskapet Beyonder.

Publisert

Siva - Selskapet for industrivekst, som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet, har overtatt eierskapet til bygget som benyttes av batteriteknologiselskapet Beyonder. 

Kjøpet er ment å styrke Beyonders kapitalinnhenting og Norges rolle i den europeiske batteriverdikjeden, heter det i en pressemelding fra Siva.  

– Beyonder har i dag kapital bundet opp i eiendomsselskapet gjennom et lån. Sivas investering bidrar i første omgang til å frigjøre denne kapitalen, slik at selskapet kan fokusere på drift og kommersialisering, sier Steinar Jørstad, Sivas direktør for eierskap og eiendom i meldingen. 

Selskapet går inn som en langsiktig eier som kan videreutvikle bygget for fremtidens industriproduksjon. Jørstad kommenterer Siva sin rolle som byggeier slik: 

– Beyonder har investert i sin batterisatsing over åtte år, og blant annet fått god hjelp av Innovasjon Norge på veien. Beyonder jobber nå med å tiltrekke seg flere investorer for å videreutvikle selskapet. Den viktigste effekten av Sivas investering for dem, er på deres prosess for kapitalinnhenting, sier han. 

Beyonder har i dag utviklet produkter, har tilgang på kommersiell storskala produksjonskapasitet og har ifølge pressemeldingen mottatt sin første skalaordre. 

– Siva er en solid og langsiktig eier. Deres inntreden frigjør kapital og gir oss mulighet til å fokusere på videreutvikling av selskapet. Dette vil styrke vår posisjon i den europeiske batteriverdikjeden og bringe oss et skritt nærmere målet om å bli verdensledende innen bærekraftig batteriproduksjon, sier administrerende direktør Tove N. Ljungquist i Beyonder.

Powered by Labrador CMS