Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand
Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Selskapet har røtter tilbake til 80-tallet – nå er de konkurs

Etter å ha kjempet med høyt sykefravær, rentenivået og flere kansellerte prosjekter, måtte AT Bygg i Vestfold melde oppbud torsdag i forrige uke. 13 ansatte mister jobben.

Publisert Sist oppdatert
Daglig leder og styreformann i AT Bygg, Christoffer Bergsholm. Foto: Privat
Daglig leder og styreformann i AT Bygg, Christoffer Bergsholm.

– Dette er veldig trist, først og fremst for de 13 ansatte i tillegg til meg selv. Det går personlig innpå meg at situasjonen går ut over alle familiene som skal forsørges, sier daglig leder og styreformann i AT Bygg, Christoffer Bergsholm, til Byggeindustrien.

AT Bygg ble i sin nåværende form stiftet i januar 2018 som følge av en omstrukturering av selskapet som het Byggmesterfirmaet Arild Abrahamsen siden 1980-tallet, ifølge Bergsholm.

– Vi har kjempet for å overleve på grunn av høyt sykefravær over tid, det høye rentenivået og flere avlyste store prosjekter som følge av rentenivået. Noe av årsaken til konkursen skyldes at bedriften fikk et etterslep etter å ha gjennomført et større prosjekt i 2022. Prosjektet bandt opp tid og ressurser, og etterpå kom nedgangstidene i byggebransjen, sier Bergsholm.

Dramatisk økning i leasingutgifter

Det så imidlertid lyst ut med store oppdragsreserver i 2023.

– Men som følge av økte kostnader for folk flest, bortfalt en del oppdrag utover høsten 2023. Vinteren 2024 skapte også en del utfordringer med henhold til lønnsom drift. I tillegg har leasingutgiftene til biler, utstyr og lokaler økt dramatisk på kort tid, samtidig med at vi ikke kunne øke timeprisene tilsvarende ut til kundene. Det hadde ført til at ingen hadde hatt råd til hverken å restaurere eller bygge ny bolig, sier Bergsholm, og legger til:

Stor leverandørgjeld

– Per nå har vi store beløp utestående hos kunder som ikke har evnet å betale. Vi hadde en leverandørgjeld på 5,8 millioner kroner på konkurstidspunktet.

Ifølge AT Bygg-sjefen så det lenge ut til at man skulle komme til enighet med kreditorer, men dialogen stoppet opp i første halvdel av 2024 – og oppgjør uteble.

– Dette skapte til slutt så store problemer for selskapet at det ble vanskelig å drive videre, sier Bergsholm.

Advokat Truls A. Skjerve er bostyrer etter oppbudet. Han bekrefter den oppgitte gjelden til selskapet.

– Tingretten har tatt begjæringen til følge fordi selskapet er insolvent, med en oppgitt gjeld på 5,8 millioner kroner, og et selvanslått aktivum på 150.000 kroner, sier Skjerven til Byggeindustrien.

Powered by Labrador CMS