Bak selskapet står Kim Stangnes og Tilian Tahon som begge har bakgrunn i takbransjen. Stangnes er daglig leder i selskapet, mens Tahon er styreleder i virksomheten. Begge jobber også i Isotak Bygg AS, men har nå etablert dette selskapet for å importere ulike typer elektrisk verktøy for byggebransjen, blant annet Epot, som de mener skal være det eneste tilgjengelige helelektriske asfaltgryten i Norden. Denne blir lansert på Takmessen i Trondheim, og det samme blir flere elektriske fønere og maskiner for tørking/smelting av is på takbelegg og dekker.
– Dette representerer noe helt nytt i bransjen, og vi har stor tro på de nye produktene. Stadig flere byggherrer krever nå bruk av helelektriske maskiner på sine byggeplasser, og fra 1. januar 2025 skal blant annet Bergen, Trondheim, Drammen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim være utslippsfrie. Tidligere har man ikke hatt elektriske gryteløsninger, men nå er dette altså en mulighet på det norske markedet, sier Tahon.
Annonse
Er tatt i bruk
Selskapet ble nylig etablert, men de første maskinene er allerede på plass og tatt i bruk. Blant annet har Isotak Bygg benyttet den elektriske gryten på Oslobygg-prosjektet Sophies Minde for Vedal Entreprenør. Her er det veldig strenge utslippskrav, som blant annet inkluderer bruk av elektriske maskiner og utstyr. Tidligere er denne typen tekke-utstyr drevet av propangass.
– Her skal alt av taktekking gjennomføres med ATB. Dermed fant vi frem til denne løsningen og presenterte dette for Vedal Entreprenør. De ønsket å gå for dette og være det første prosjektet som benytter en elektrisk gryte, sier Tahon. Isotak Bygg har dermed kjøpt den første maskinen.
De forteller om gode erfaringer fra arbeidet så langt.
– Vi var spente på forhånd, men dette fungerer. Det er gjennomført tester og vi ser at resultatene er gode, understreker Tahon.
Salg og utleie
Ved siden av en elektrisk gryte er de også importører av elektriske fønere for tørke av alle typer dekker, som erstatning for gassbrennere.
Begge disse løsningene blir produsert i Storbritannina, og Eseries har sikret seg agenturet for Norden.
– Vi satser både på salg og muligens utleie av dette utstyret, som vi har store forhåpninger til. Vi ønsker å være med å bidra til at man går fra bruk av gass og over til elektrisk tekking, sier Stangnes.
Han peker på flere fordeler med bruk av elektrisitet som oppvarming fremfor bruk av gass.
– For det første er det selvsagt utslippsfritt, men det sikrer en trygg og stabil temperatur for oppvarming av asfalten. Den varmes opp raskt, og opprettholder produksjonseffektiviteten. Det jobbes også med en løsning med å styre gryten via en app. Da vil man kunne sette på utstyret i forkant av arbeidsstart, slik at den er varmet opp når arbeidsdagen starter. Ved at temperaturen alltid er kontrollert vil man også i flere tilfeller kunne slippe bruk av brannvakt på taket, forteller Stangnes.
Etorch
Den elektriske serien av varmluftfønerne er gitt navnet, Etorch, og skal ifølge Stangnes og Tahon kunne tørke alle typer dekker.
– Den kan smelte og tørke is effektivt med varmluft og den fungerer i alle temperaturer. Den kan også benyttes til å smelte sammen selvklebeprodukter og etter hvert sveise sammen tolags SBS-produkter, sier Tahon. De lanserer nye Etorch Max på messen i Trondheim.