Administrerende direktør i VKE, Thor Lexow.

VKE slutter seg til bransjeavtale

VKE (Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi) blir med som partner med de nye justeringene av Felles salgs- og leveringsbetingelser for VA, VVS og kulde 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det skriver avtalepartene NRF (Norske Rørgrossisters Forening), VVP (VA og VVS Produsentene), VKE og Rørentreprenørene Norge i en pressemelding mandag.

I VA og VVS-området har partene helt siden 1970-tallet hatt felles salgs- og leveringsbetingelser som regulerer handelen mellom dem. Nå er VKE blitt med i fellesskapet mellom grossistene, produsentene og entreprenørene på rørsiden.

– Vi mener denne avtalen vil bidra til mer balanserte kontrakter som igjen vil skape forutsigbarhet og redusere konflikter, sier Thor E. Lexow, administrerende direktør i VKE.

For fire år siden ble avtalen revidert, og nå er partene enige om mindre endringer, skriver partene i pressemeldingen.

– Den største endringen er at VKE har sluttet seg til avtalen. Når flere blir med bidrar det til at avtalen står sterkere, sier Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.

– Vi er glade for at flere ønsker å slutte seg til avtalen. Nå oppfordrer vi partene i verdikjeden om å respektere FL-VA/VVS/Kulde 2020, og ikke ødelegger resultatet av forhandlingene gjennom egne tillegg og unntak, sier Bjarne Haugland, daglig leder i VVP.

– Det kan være utfordrende å oppnå et godt og balansert avtaleverk på tvers av alle leddene i en bransje slik vi har klart, derfor er denne avtalen ganske unik i sitt slag. Det understreker avtalens styrke at VKE nå ønsker å tre inn i avtalen og veldig hyggelig at de vil være med på å berike og bære avtaleverket videre, sier Terje Røising, daglig leder i NRF.

Avtalen omfatter åtte etikkregler, og disse har, ifølge pressemeldingen, også fått en forsiktig oppgradering. I formålet med etikkreglene er det lagt til et nytt avsnitt for å bidra til en bærekraftig utvikling.

De fire partene har først og fremst foretatt noen redaksjonelle endringer, i tillegg gjøres avtalen digital, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS