Liv Kari Skudal Hansteen i samtale med Ari Soilammi (midten) og Byggmesterforbundets Frank Ivar Andersen på mandagens møte.
Foto: Arve Brekkhus
Sentral godkjenning: RIF er fornøyde
Rådgivende Ingeniørers Forening er fornøyd med Kommunaldepartementets beslutning om å videreføre overgangsordningen og samtidig nedsette et hurtigarbeidende utvalg for å se på ordningen.
Denne artikkelen er over fem år gammel
- Det er i tråd med hva vi har sagt tidligere om at den forskriften som ble innført kan gi noen svært negative og utilsiktede konsekvenser for rådgiverbransjen og at det må gjøres justeringer som ikke utelukker svært erfarne ingeniører fra å ta fagansvar for komplekse prosjekter, sier RIFs adm. dir. Liv Kari Hansteen.
- Sentral godkjenning er og bør være et verdifullt virkemiddel for å bidra til seriøsitet og forutsigbarhet for alle parter. Systemet må imidlertid også være tilpasset det faktum at det er svært ulike kompetansebehov innen ulike fagområder, og systemet må derfor ikke bli overforenklet og intetsigende. Det skal være en tilleggsverdi for leverandører å ha sentral godkjenning, ikke bare en formalitet, sier RIFs utviklingssjef Ari Soilammi.
RIF, Arkitektbedriftene, NAL, Afag og Tekna leverte i 2016 sin innstilling til hvordan systemet bør justeres og vi håper at departementet nå følger opp slik at det blir en sentral godkjenningsordning tilpasset både prosjekterendes, utførendes og kontrollerendes særskilte kompetanse, og samtidig gi nytte og forutsigbarhet for oppdragsgiverne.