Slik ser Thyssenkrupp Encasas Flexstep i Eidsvollsbygningen ut.

Smart handikappløsning i Eidsvollsbygningen

Den nyrestaurerte Eidsvollsbygningen er utstyrt med smarte trapper for å sikre tilgangen for bevegelseshemmede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

I forbindelse med restaureringen av Eidsvollsbygningen til Grunnlovsjubileet 2014, har man funnet smarte løsninger for universell utforming. Her har man greid å kombinere det å tilbakeføre bygningen mest mulig til slik den var i 1814, samtidig som man tar hensyn til adkomsten for bevegelseshemmede, skriver Thyssenkrupp Encasa i en pressemelding.

Ved behov, kan trappen gjøres om til en løfteplattform.

Den totale restaureringen utføres av Statsbygg på oppdrag fra Kulturdepartementet, og i nært samarbeid med Riksantikvaren og Eidsvoll 1814 skal bygningen, så langt det er mulig, tilfredsstille kravene til universell utforming.

– Med løfteplattformen Flexstep trenger man ikke ha plass til både en trapp og en løfteplattform - den er begge deler, uttaler salgssjef Kjetil Eriksen hos Thyssenkrupp Encasa i pressemeldingen.

Det er Thyssenkrupp Encasa som står for leveransen av den smarte trappen.

– Det er innvendig ved nedgangen til kjelleren i Eidsvollsbygningen at denne spesielle typen løfteplattform er installert. Til daglig vil Flexstep fungere som en helt alminnelig trapp med 4 trinn. Men når en rullestolbruker skal benytte den, kan trappen forvandles til en løfteplattform.

Rommene i kjelleren er rekonstruert for å gi publikum en opplevelse av hvordan bygningen ble brukt i 1814. Kjelleren inneholder flere rom hvor tjenerskapet oppholdt seg og arbeidet.

Løfteplattformen Flexstep skal, ifølge pressemeldingen, gjøre det enkelt for alle å komme til de nyrestaurerte kjellerrommene i Eidsvollsbygningen.

Powered by Labrador CMS