Illustrasjonsfoto: Bygg og Bevar/Marlen Langeland Hagen
Illustrasjonsfoto: Bygg og Bevar/Marlen Langeland Hagen

Deler ut Bygg og Bevar-prisen for 12. gang

Bygg og Bevar-prisen skal hedre håndverksbedrifter, og prisen, som har blitt delt ut i elleve år, løfter frem håndverkere som kan arbeide på gamle hus, og som ser verdien av å satse på kompetanse og dele sin kunnskap.

Publisert

– Det finnes mange priser som fremhever design, produktutvikling eller god ledelse, men Bygg og Bevar-prisen er håndverkernes egen pris, for dem som utfører selve arbeidet. En god plan kan ikke realiseres uten dyktige fagfolk, og prosjektets suksess er avhengig av utførelsen, sier Nina Eidem, daglig leder for Bygg og Bevar, i en pressemelding.

Eidem mener man må dyrke en vedlikeholdskultur der reparasjon og istandsetting prioriteres fremfor å bygge nytt.

– Denne tilnærmingen er både økonomisk og miljømessig bærekraftig. Hos tidligere vinnere av Bygg og Bevar-prisen er dette allerede en naturlig del av arbeidshverdagen, og nå må resten av bransjen følge etter, sier Eidem.

– Det grønne skiftet gjør at vi må bevare det vi allerede har, rive mindre og heller gjenbruke og vedlikeholde byggene. For å nå bærekraftsmålene er vi avhengige av flere dyktige håndverkere, økt rekruttering, og at restaurering av bygg blir en levedyktig næring, legger Eidem til.

Bygg og Bevar-prisens vinner velges av en fagjury bestående av Sjur Mehlum, Einar Engen, Janne Wilberg og Jørgen Leegaard.

Tidligere vinnere av Bygg og Bevar-prisen:
2023 Murmester Haldor Meling AS
2022 Sollie Bygg
2021 Karlsen & Nordseth Entreprenør AS
2020 Spanne blikk AS og Blikkenslager Nesse og Karlsen 2019
Bøylestad Moen AS
2018 XK Entreprenør
2017 Malermester Studsrud
2016 HøieUeland
2015 Malermester Ole Andreas Klaveness, Oslo
2014 Stokk & Stein, Lom
2013 T. Berner & Co AS
2012 Møbelverkstedet Restaurering

 

Powered by Labrador CMS