Denne uken fjernes kunstverkene «Fiskerne» og «Måken» av Pablo Picasso og Carl Nesjar fra Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo.

Kunsten fra Y-blokka er løsnet fra veggen

Kunstverkene «Fiskerne» og «Måken» av Pablo Picasso og Carl Nesjar er nå løsnet fra resten av Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo og er klare for flytting.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

Mannskapet som skal fjerne kunsten, rigget seg til mandag formiddag med kraftige maskiner og et eget spesialkjøretøy for å frakte vekk den tunge betongveggen.

Statsbygg har bygget stålkonstruksjoner rundt begge kunstverkene for å gjøre det mulig å flytte på dem. Med dem veier «Fiskerne», som er del av fasaden på bygget og vender ut mot gata, 250 tonn. «Måken», som er sandblåst inn i veggen i foajeen, veier «bare» 60 tonn.

Kunstverkene skal nå jekkes ned på en farkost og rulles ut av byggeplassen. De skal oppbevares i nærheten for deretter bli integrert i det nye regjeringskvartalet.

– De skal stå ved Akersgata. Vi kommer ikke til å flytte dem veldig langt, opplyste kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB i helgen.

Planen er at arbeidet med å fjerne kunstverkene skal fullføres i løpet av uken.

Vedtaket om riving har vakt sterke reaksjoner på flere hold, men er gjennom seks år blitt opprettholdt til tross for klagebehandling og rettslig prøving av gyldigheten

Powered by Labrador CMS