Illustrasjonsfoto
Regionale konsekvenser rundt fellessykehuset i Møre og Romsdal
Enda en konsekvensutredning er utarbeidet for det planlagte sykehuset i Nordmøre og Romsdal. Den tar for seg regionale konsekvenser.
Denne artikkelen er over ti år gammel.
Blant hovedtemaene i sommerens utredning er helikopterberedskap, rekruttering, robuste fagmiljø, pendlermønster, samferdsel, sentereffekter, regionale effekter og prehospitale tjenester.
Dette er konsekvenser som går på tvers av kommunene Molde, Gjemnes og Krisitiansund. Alle tre er aktuelle som "vertskommune" for det nye akuttsykehuset.
Helse Møre og Romsdal har engasjert Norconsult til å skrive rapporten om de regionale konekvensene, og høringsfristen er satt til 15. september.
Les hele konsekvensutredningen (del 2)
Fra før foreligger første del av konsekvensutredningen som tar for seg tomtealternativene innen hver kommune. Denne utredningen består av følgende rapporter fra:
Molde
Gjemnes
Krisitiansund
- med høringsfrist 1. september
Konsekvensutredningene fra kommunene og fra Helse og Møre og Romsdal inngår i et samlet beslutningsgrunnlag for sykehuslokaliseringen. Sammen med Helse Møre og Romsdals interne helsefaglige og økonomiske vurderinger, vil konsekvensutredningene utgjøre det faglige grunnlaget når det før jul skal besluttes hvor Sjukehuset Nordmøre og Romsdal skal bygges.