I statsbudsjettet for 2025 foreslår regjeringen å bevilge 20 millioner kroner til Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) sitt arbeid med å forenkle regelverket og digitalisere plan- og byggesaksprosessene. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

20 millioner ekstra skal gi raskere plan- og byggesaksprosesser

Regjeringen vil bevilge 20 millioner kroner til arbeidet med å forenkle plan- og byggesaksregelverket og digitalisere prosessene.

Publisert

Det skriver Regjeringen i en pressemelding mandag.

I statsbudsjettet for 2025 foreslår regjeringen å bevilge 20 millioner kroner til Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) sitt arbeid med å forenkle regelverket og digitalisere plan- og byggesaksprosessene.

– Regjeringen vil forenkle regelverket for byggesøknader, og gjøre både plan- og byggesaksprosessen mer digital og automatisert. Slik blir det billigere, enklere og raskere å få behandlet saken sin og realisere gode boligprosjekter, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Økningen på 20 millioner kroner er, ifølge pressemeldingen, en varig styrking av budsjettet til DiBK.

– Det er fortsatt behov og et stort potensial for forenklingstiltak i alle ledd av plan- og byggesaksprosessene. Med denne satsingen setter regjeringen fart og kraft bak flere slike prosjekter, sier Sande.

Powered by Labrador CMS