URBAN DIVAN: Vestre og designer Lars Tornøe mottok Merket for god design for benken Stripes.

Designpris til bybenker

Utemøbelprodusenten Vestre har nylig mottatt Merket for god design for utebenken Stripes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Merket for god design

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, tidligere Designdagen

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere. 34 av disse mottar Merket for god design

* Av disse er tre nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

Sammen med Snøhetta og Norwegian Property mottok Vestre den prestisjefylte designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) tirsdag 26. april, ifølge en pressemelding.

Å skape møteplasser og rom for sosialt liv er en rettesnor for god byutvikling, men møbler i det offentlige rom legger sjelden til rette for det. Det ønsker Vestre å gjøre noe med gjennom utviklingen av den modulbaserte benken Stripes - urban møteplass for bruk i bymiljøer.

– Design er en del av vårt DNA og er mye av forklaringen på Vestres suksess de siste årene. Vi er heldige som får arbeide sammen med norske møbel- og industridesignere i verdensklasse. Lars Tornøe er blant disse. Vi ble umiddelbart overbevist da han foreslo å utvikle urbane divaner som gir folk "hjemmefølelse" ute i storbyen, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.

Selskapet har fått Merket for god design 11 ganger tidligere. Det demper ikke gleden over å få merket i 2016.

– Vi jubler like mye hver gang. Dette gir oss ny inspirasjon og bøttevis med energi til å utvikle flere innovative løsninger for fremtidens grønne byer, sier han.

Livsløpsprodukter
Selskapets grønne profil betyr at bærekraft er en avgjørende faktor.

– Vi tenker bærekraft i alt vi gjør, og en av utfordringene her var hvordan vi kunne produsere stållameller med minst mulig ressurser. Det krever maksimal utnyttelse av råmaterialer og energi, sier han, før han fortsetter:

– En annen utfordring var å sikre at modulariteten i produktserien ikke går på bekostning av holdbarhet og levetid. Livsløpstankegang gjør at vi leverer reservedeler i hele produktets levetid og at Stripes kan demonteres og omlakkeres, sier han.

Stripes har vært en suksess. På kort tid ble serien en av Vestres ti mest populære produkter, og den er levert til bruk både innendørs og utendørs i flere land.

-– Norsk ferdigvareindustri har store vekstmuligheter ute i verden, men da må vi slutte å definere design som en kostnad og i større grad invitere norske designere med på laget, sier Vestre.

Powered by Labrador CMS