Dælenenggata 37 er en av bygårdene som skal pusses opp. Foto: Oslobygg/Creative Commons
Dælenenggata 37 er en av bygårdene som skal pusses opp.

Boligbygg lyser ut bygård-rehab

I løpet av 2022 og 2023 skal teglstensgårdene i Dælenenggata 37, 39 og 42 i Oslo rehabiliteres med nye vinduer, nytt sprinkleranlegg og nye radiatorer og rørnett for varme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dælenenggata 37, 39 og 41 er oppført i 1936 etter tegninger av Karl Stenersen og Per Phil og er i dag på Byantikvarens gule liste. Utvendig skal derfor alle vinduer skiftes til tidstypisk stil etter føringer fra Byantikvaren og med oppdaterte tekniske krav i tråd med dagens standard. I Dælenenggata 41 skal i tillegg tak og fasade rehabiliteres, skriver Boligbygg i en pressemelding.

Innvendig installeres nytt sprinkleranlegg for å høye brannsikkerheten. Radiatorer og rørnett for varme skiftes også ut, da eksisterende anlegg har nådd sin tekniske livslengde. Samlet kommer disse tiltakene å gi Boligbyggs leietakere et tryggere, varmere og mer behagelig sted å bo på.

Anskaffelsen av entreprenør er utlyst på Doffin med navnet «Dælenenggata 37-41 & Københavngata 20 - Fasaderehabilitering, varme og installasjon av sprinkler». Kontrakten for prosjektet er estimert å bli signert i januar/februar 2022, melder Boligbygg.

Powered by Labrador CMS