Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H), avbildet i forbindelse med etableringen av skole på byggeplass i Oslo. I midten står Kjell Ove Hauge, rektor ved Kuben videregående skole. Foto: Ingvill Hafver
Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H), avbildet i forbindelse med etableringen av skole på byggeplass i Oslo. I midten står Kjell Ove Hauge, rektor ved Kuben videregående skole.

Penger til utstyr i yrkesfag i revidert Oslo-budsjett

Byrådet i Oslo vil bevilge 35 millioner kroner over revidert budsjett 2024 til utstyr ved byens yrkesfaglige skoler.

Publisert Sist oppdatert

De 35 millionene skal, dersom tallene som kom fram i en undersøkelse utført av Utdanningsetaten i 2022 fortsatt er gyldige, dekke oppgraderingsbehovet.

– Vi ønsker at flere unge i Oslo skal velge, og fullføre, yrkesfaglig utdanning. Yrkesfagelevene har altfor lenge vært avspist med gammelt og dårlig utstyr, særlig i de tekniske fagene. Dette gjør vi noe med nå, sier utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) i en pressemelding.

Ifølge Midtgarden overgår denne bevilgningen det forrige byråd brukte på formålet i løpet av åtte år.

Kuben videregående skole ble bygget for 11 år siden og er Oslos største med 1.600 elever, seks avdelinger med flere yrkesfaglige retninger i tillegg til studieforberedende. Rektor Kjell Ove Hauge sier til Byggeindustrien at han er glad for pengene som kommer i revidert budsjett.

– Alle vi som jobber med yrkesfag synes det er flott at vi har et byråd som satser på at vi får oppgradert utstyr. Det er viktig at vi har utstyr som gjør at vi kan lære opp elevene til noe som matcher behovet, sier han.

Hauge legger ikke skjul på at behovet er stort, og at utviklingen går svært raskt innenfor en del fag.

– Vi lever jo i en verden hvor vi aldri er helt ajour, men det er veldig bra at de har funnet penger til denne satsningen, sier han.

Ved Kuben videregående skole er det særlig behov for oppgradering av utstyr innen elektroautomasjon, der det kreves mye kostbart utstyr og det er raske endringer, men også de vanlige verkstedene innenfor tekniske fag og byggfag har behov for å oppgradere.

Powered by Labrador CMS